Tarımsal kurslar ve seminerler başlıyor

17 Şubat 2016 Çarşamba 18:16 2016-02-17 19:05:12
Tarımsal kurslar ve seminerler başlıyor

 İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürlüğü işbirliğinde tarımsal kurslar ve seminerlere start veriliyor.

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde iki kursun başvuruları başlarken, İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürlüğü işbirliğinde de tarımsal seminerler verilecek.

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü makamında kurslar ve seminerler hakkında taraflar bir araya geldi.

Toplantıya İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ve İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürü Fevzi İnal katıldı.

İSTİRİDYE MANTARI YETİŞTİRME KURSU

Kurslar ve seminerler hakkında açıklama yapan İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “2016 yılı içerisinde müdürlüğümüz, ziraat odamız ve diğer ilgili kuruluşlarla beraber tarımsal anlamda neler yapabileceğimiz konusunda bir araya geldik. Halk Eğitim Merkezi müdürlüğümüz işbirliğinde çiftçilere yönelik kurslar açıyoruz. Yükselen bir değer olan İnegöl´de istiridye mantarı konusunda üreticilerimize ve meraklılarına yönelik bir kurs açacağız. Tıbbi aromatik bitkiler konusunda da bir kurs açacağız. İPARD´ın desteklediği iş kolu aynı zamanda. Doğaya zarar vermeyen yeni bir iş kolu. İki kursumuzu açacağız. İPARD´ın bu kursları alarak sektöre atılanlara yönelik önemli destekleri de var. Kayıtlarımız Halk Eğitim Merkezine yapılacaktır ve kayıtlar başlamıştır” dedi.

EĞİTİM SEMİNERLERİ

2016 yılında çiftçilere yönelik eğitim seminerleri düzenleyeceklerini duyuran Doğru, “İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Ziraat Odamız işbirliğinde seminerlerimizi düzenleyeceğiz. Bodur ve yarı bodur meyvecilik, tarımda iş güvenliği, meyvecilikte hasat ve hasan sonra neler yapılabilir noktasında seminerler düzenleyeceğiz. Edebey, Akıncılar, Hocaköy, Çayyaka, Akbaşlar, Cerrah ve Kurşunlu mahallelerinde bu seminerleri düzenleyeceğiz. Teorik bilgilerin ardından pratikte yapacağız. Seminerler sonunda belgelendireceğiz. 2016 yılını dolu dolu geçirmek için çalışıyoruz.” diye konuştu.

KURSLAR DEVAM EDİYOR

Devam eden kursların olduğunu aktaran Doğru, “Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Arıcılık kursumuz devam ediyor. 60 kişi civarında katılım var. Çiftçilerimizin bu kurslara ve seminerlere ilgi göstermesini tavsiye ediyorum.” İfadelerini kullandı.

KAYITLAR BAŞLADI

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ise, “İnegöl Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası ve müdürlüğümüz olarak ortaklaşa tarımsal kurslar ve seminerler düzenleyeceğiz. Tıbbi Aromatik Bitkiler ve İstiridye Mantar Üreticiliği ile alakalı kurslar açacağız. Bu kurslar önemli. İPARD´dan tarımsal ekipman desteği de sağlanıyor. Bu kurslarımıza çiftçilerimizin ilgi göstermesini diliyoruz. Alternatif tarım ürünleri anlamında çiftçilerimize gelir getirici olarak düşündüğümüz mantar üretimi önemli. Kursların başvurularımızı merkezimizi yapılacaktır. Seminer programlarımız var. 8 adet seminerimiz olacak. Böylece 2016 yılının kış döneminde, çiftçilerimize yaz dönemine hazırlayacağız.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 17.02.2016 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<