banner359

Tarlada 3 lira pazarda 15 lira

08 Ağustos 2022 Pazartesi 10:13
Tarlada 3 lira pazarda 15 lira

Bu yıl rekolte fazlası veren şeftali çiftçinin elinde kaldı. Şeftalide yaşanan bolluk nedeniyle tarlada kilosu 3 TL'ye, pazarda ise 15 TL'ye satılıyor. Şeftali üreticileri fiyatların düşmesine isyan etti. 
ŞEFTALİ FİYATLARI ÜZDÜ 
Çiftçi Pervin Baydar, "Çiftçiyi mahvettiler. İlaca ayrı para, mazota ayrı para, suya ayrı para. Her şeye zam oldu ama bu çiftçinin hali ne olacak bilmiyorum. Yani hiçbir şey yok. Hiçbir şey kazanamıyoruz. Günden güne fiyatları düşürüyorlar. Yani 6-7 lira ile başlayıp şuan da 3-4 liraya şeftali gidiyor. Yazık, günah. Biz pazardan bunu 15-20 liradan alıyoruz. İşçi ayrı para. Her şeyin fiyatı artıyor. Ama bu şeftali nedense yerinde sayıyor. Geçen sene şeftali yok dedik. Bu sene şeftali var ama yine aynı. Bizim için hiçbir şey değişmiyor. Halimizi de görüyorsunuz." dedi. 
SOĞUK HAVA DEPOLARI ZOR DURUMDA 
İsaören Mahallesi Kırsal kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu," Şeftali hasadımızın yaklaşık yüzde 50’sini bitirmiş bulunmaktayız. 15 Eylül’e kadar da hasadımız devam edecek. Şuanda geldiğimiz nokta da şeftalinin kilosu 3 lira, aroma da ise 2 liraya alıcı buluyor. Biz bu şeftaliyi daha önceki yıllarda fiyatlar biraz düştüğünde soğuk hava depomuza çekiyorduk. Burada belli bir süre beklettikten sonra tekrar piyasaya sürüyorduk. Lakin şuanda soğuk hava deposundaki girdi maliyetlerinin çok aşırı yükselmesinden, elektriğe yüzde 150 civarında zam gelmesinden dolayı şuan da üreticimiz ürünlerini soğuk hava deposuna da koyamıyor. Çünkü soğuk hava deposunun maliyetleri de yükseldi. Bu yüzden devlet büyüklerimizin kooperatiflere bir el atmasını istiyoruz. Çiftçimize destek olmasını istiyoruz." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<