"Tek Dişi Kalmış Teknoloji" isimli tiyatro oyununun galası yapıldı

17 Şubat 2016 Çarşamba 16:16 2016-02-17 16:34:38
"Tek Dişi Kalmış Teknoloji" isimli tiyatro oyununun galası yapıldı

 İnegöl Belediyesi Tiyatrosunun hazırladığı “Tek Dişi Kalmış Teknoloji” isimli oyununun galası dün akşam yapıldı. 

İnegöl Belediyesi bünyesinde bu yıl kurulan Tiyatro Topluluğunun sahneye koyduğu ilk oyun olan “Tek Dişi Kalmış Teknoloji” isimli oyunun galası dün akşam Mobilya Müzesi konferans salonunda yapıldı. Teknoloji bağımlılığını konu alan oyuna İnegöl halkının ilgisi yoğun oldu. Yüzlerce vatandaş tiyatroyu izlemek için salona gelirken, onlarca kişi ayakta izlemeye dahi razı oldu.

Yaşlı bir kadının oğlu, gelini ve iki torunuyla birlikte yaşadığı evde teknoloji bağımlılığının işlendiği oyun, izleyenleri hem güldürdü hem de düşündürdü. Televizyon bağımlısı anne, ailesinden bihaber baba, bilgisayar bağımlısı erkek çocuk ve telefon bağımlısı kız çocuğun yaşamlarının sahnelendiği oyun, babaannenin bu gidişe dur demek için yaptığı oyunu konu alıyor. Aile bireylerini teknoloji bağımlılıklarından kurtarmak için mücadele eden babaanne, sonunda amacına ulaşıyor.

İlçe halkından tam not alan oyunun ilerleyen günlerde yeniden sahneleneceği belirtilirken, tiyatro gösterisini eşi ve kızı ile birlikte izleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş gösteri sonrası kısa bir konuşma da yaptı.

“Oyunu izlerken eminin hepiniz kendinize dersler çıkardınız” diyen Aktaş, “Hepimizin bildiği gibi günümüzde teknolojinin doğru kullanılmaması hatta bağımlılık boyutuna varan teknoloji düşkünlüğü aile hayatımızı da olumsuz etkiliyor. Anne - Baba ve evin bireyi olan evlatlar olarak yaptığımız hataları ve eksikleri eminim ki tiyatro içerisinde gördük ve umuyorum ki üzerimize düşen dersi aldık” dedi.

Gecenin anlam ve önemine de değinen Başkan Aktaş; “İnegöl Belediyesi olarak sanatın ve sporun pek çok branşıyla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Sanata ve spora ilgisi olan hemşerilerimizi elimizden geldiğince destekliyoruz. Bunun yanı sıra özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin bu tip sosyal aktivitelerde bulunmasını sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. İnegöl Belediyesi Tiyatro Topluluğu da bu projelerden biri. Bu akşam ki tiyatro oyununun oyuncuları Belediye Tiyatrosunun oyuncuları ve kursiyerlerinden oluşuyor. Bu gece ki gösteri için ekibimiz 2 ay boyunca büyük bir özveriyle çalıştı ve bu şahane gösteriyi bizlere hazırladı. Sizlerden ekibimize kuvvetli bir alkış rica ediyorum. İnegöl Belediyesi Tiyatro Topluluğunun şuan 30 kursiyeri bulunuyor. Buradan tiyatroya ilgisi olan İnegöllü hemşerilerime de çağrıda bulunmak istiyorum. Tiyatro Topluluğumuza katılmak isteyenler Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimize başvuruda bulunabilirler. Tiyatro eğitimlerimiz Salı ve Çarşamba günleri olmak üzere haftanın 2 günü devam ediyor. Ayrıca Drama Kursumuzda da 30 öğrencimiz bulunuyor. Bu kursumuzda da 7 ile 12 yaş aralığında çocuklarımız Cumartesi günleri drama eğitimi alıyorlar. Katılmak isteyenler yine Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimize başvurabilirler. Bu ekibin hazırladığı tiyatro oyunu ise Nisan sonunda sahnelenecek. İnegöl Belediyesi olarak Kültür, Sanat ve Spora olan yatırımlarımızın artarak devam edeceğini bir kez daha hatırlatarak hepinize iyi akşamlar diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Son Güncelleme: 17.02.2016 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<