Trabzonlulardan Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım

01 Şubat 2016 Pazartesi 11:02 2016-02-01 11:07:59
Trabzonlulardan Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım

 İnegöl Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından başlatılan kampanya sonunda toplanan 500 çuval un, İnegöl İHH´nın aracılığıyla Türkmenlere gönderildi.

YÜREKLERİMİZE BİR SINIR ÇİZİLEMEZ
Kampanya kapsamında toplanan unlar, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel, İnegöl Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Eyüp Şahin ile dernek üyeleri tarafından Türkmenlere gönderilirken, burada bir konuşma yapan Dernek Başkanı Eyüp Şahin, “Bizler için bu anlamlı güne katıldığınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyoruz. Yaklaşık bir asır önce vatanımızın bir parçası olan Suriye ile aramıza her ne kadar sınır çizilse de, kardeşliğimize, gönüllerimize, yüreklerimize bir sınır çizilemez. Oralardaki kardeşlerimizi yalnız bırakamayız. Bundan dolayıdır ki İnegöl´de yaşamaktan büyük bir onur duyan Trabzonlular olarak yaşadığımız kente renk katmanın yanı sıra sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışmaktayız. Bu kapsamda yapmayı planladığımız horon ve hamsi festivalimizi iptal ederek, bu tasarrufumuzu Suriye´deki savaş mağduru açlıkla yoksullukla boğuşan kardeşlerimize 500 çuval un gönderme kararı aldık. Emeği geçen tüm hemşerilerimize ve İnegöllü dostlarımıza yoğun ilgilerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Bir hafta gibi kısa bir sürede toplanan bu yardım fazla vermiş, ikinci yardım TIR´ının da şimdiden hazırlanmasına sebep olmuştur. Allah bu birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Ayrıca bu yardımlarımızı Suriye´deki kardeşlerimize ulaştıracak olan İnegöl İHH´ya teşekkür ederiz, hayırlı yolculuklar dileriz. Bizim bir sloganımız var, biliyorsunuz bize her yer Trabzon, bizde sınır yok” dedi.

İNŞALLAH İKİNCİ TIR´I DA BERABER UĞURLARIZ

İHH Başkanı Fikret Bayram ise, “Hani bir söz vardır, ‘beni yenebilmen için bir fırın ekmek yemen lazım.´ Şu anda yaşadığımız bu. Ülkeyi bölmek isteyenlerin bir fırın ekmek yemesi lazım. Trabzonlular kendileriyle direk alakalı olmasa da, sınırdaki fırınların un ihtiyacını karşılıyorlar. Bu engellenemediği müddetçe bu ülkeyi bölemeyecekler. Dernek üyelerine ve tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah ikinci TIR´ı da beraber uğurlarız” diye konuştu.

ÇOK ANLAMLI BİR HAREKET

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Çok anlamlı bir hareket, yürekten alkışlıyorum. Kültür ve hemşeri dernekleri bir araya gelip oyun oynanan, çay içilen yerler değildir. Bu memleketin sorunlarına, sıkıntılarına, hatta sınır ötesine bile el atabilme kabiliyetine sahip olan insanlardır. Suriye ile aramızda sınır olsa da komşuluk, kardeşlik ilişkilerimiz var. Arkadaşlarımız çok anlamlı bir hareket yaptılar. Horon ve hamsi festivalini iptal ederek, burayla alakalı bir kampanya başlattılar. Biz öğle ne yiyelim, akşam ne yiyelim diye düşünürken, onlar bir dilim ekmeğe muhtaçlar. Emeği geçenleri kutluyorum. Kim destek verdiyse Allah onlardan razı olsun. Farklı sivil toplum kuruluşlarımız bu tür organizasyonlar yapıyorlar. Bu millet onca sıkıntılara rağmen nasıl ayakta diye araştırmaya gerek yok. Bu birlik ve beraberliktir, yardımseverliktir, hamiyetperverliktir. Trabzonlular Derneğini kutluyorum. Çok ince bir harekette bulundular. İkinci TIR ile ilgili çalışmalar da sürüyor. Biz hep yardım eden, veren olalım. Cenabı Hak Anadolu´nun evlatlarına da hep yardım etmeyi nasip etsin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 500 çuval unu Bayırbucak Türkmenlerine ulaştıracak olan TIR dualarla yola çıktı.



Son Güncelleme: 01.02.2016 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<