banner359

Türkiye Ortalamasının Çok Üstündeyiz

14 Ekim 2017 Cumartesi 12:28
Türkiye Ortalamasının Çok Üstündeyiz

İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya yaptığı açıklamada, bakkal ve büfe sayısının Türkiye genelinde son 10 yılda yüzde 31 azalmasına rağmen, İnegöl´de geçen yıla göre yüzde 10 artış gösterdiğini belirtti.

Zincir marketlerin büyük bir hızla çoğalmaya devam ettiğini belirten İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, “Bakkal ve büfe sayısı Türkiye genelinde son 10 yılda yüzde 31 azalarak 240 binden 165 bine düştü. Sadece son bir yılda zincir market sayısı yüzde 13 artarak 28 bine ulaştı. İnegöl´de ise geçtiğimiz yıla oranla bakkal ve büfe sayısında yüzde 10 artış görüldü. Şuan İnegöl´de 600´e yakın bakkal ve büfe bulunmaktadır” dedi.

KORUYUCU VE KOLLAYICI TEDBİRLER ARTIRILMALI

 Zincir marketlerin dünyanın hiçbir yerinde bizdeki kadar hızlı artmadığını vurgulayan Hakan İnkaya, “Dünyanın hiçbir yerinde zincir marketlerin esnafı bitirecek bir hızda açılmasına izin verilmiyor. Esnafı AVM ve zincir marketlere karşı korumak amacıyla çıkan Perakende Kanunu en kısa zamanda yeniden düzenlenmeli ve amacına hizmet eden bir noktaya getirilmelidir. Bu aynı zamanda Anayasanın 173. maddesinde yer alan ‘Devlet esnaf ve sanatkârı koruyucu ve kollayıcı tedbirleri alır´ hükmüne de uygun olacaktır” şeklinde konuştu.

 “ZİNCİR MARKETLER MANTAR GİBİ ÇOĞALIYORLAR”

 Gelişmiş ülkelerin, kendi ulusal mağazalarını bile kolaylıkla ve istedikleri yerde açmalarına izin vermediğini belirten İnkaya, “Yabancı menşeli zincir marketler, istedikleri yerde ve kolaylıkla şube açarak mantar gibi çoğalıyor. Batılı ülkeler kendi esnafını zincir marketlere karşı korurken bizim esnafımız her geçen gün marketlerin karşısında eriyip yok oluyor. Buna bir dur diyebilmek için Perakende Kanunu yeniden düzenlenmeli ve market açılması nüfus oranı başta olmak üzere belirli kurallara bağlanmalı” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<