Ustalık Belgesi Zorunlu Hale Getirildi

26 Aralık 2016 Pazartesi 17:37 2016-12-26 17:56:04
Ustalık Belgesi Zorunlu Hale Getirildi
İMKON ( İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ) tarafından Ankara’ da İnşaat Sektörü Çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya İMDER ( İnegöl Müteahhitler Derneği ) başkanı Harun Ergün’de katıldı. Çalıştay öncesinde gerçekleştirilen Konfederasyon toplantısında konuşan ERGÜN sektöre ilişkin yaşanan problemler ve çözüm önerileri konulu bir sunum gerçekleştirdi. ERGÜN sunumda ’’  Sektörün halen dernekler seviyesinde temsil ediliyor olması birçok problemi de beraberinde getiriyor. Bir an önce müteahhitlik hizmet yasasının çıkarılması gerekiyor. Bu sayede dernekler bir oda şemsiyesi altında toplanıp yasal bir statüye kavuşturulmalı. Bu dönüşüm sektörün yaşadığı birçok problemi çözüme kavuşturacak, sorunların daha hızlı ve günün artlarına uygun bir şekilde çözümlenmesine vesile olacaktır ‘’ dedi.
Ergün ayrıca mesleki yeterlilik belgeleriyle ilgilide uyarılarda bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın şu ana kadar yayımladığı tebliğlerle 48 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi yani daha anlaşılır bir şekilde söylemek gerekirse Ustalık belgesi zorunlu hale getirilmiş durumda. Bu mesleklerden 17 tanesi inşaat sektörüyle alakalı.

Nitelikli iş gücünün önemli olduğu inşaat sektöründe işverenler olarak bizlerinde çalışanlarımızın belgelendirilmesini teşvik etmemiz gerektiği kanaatindeyim. Bakanlığın 2017 yılsonuna kadar ustalık belgelerine ilişkin sınav ve belgelendirme masraflarının işsizlik sigortası fonundan karşılanmasına ilişkin kararı var. Ayrıca 1 Ocak 2017 den itibaren zorunluluk kapsamındaki mesleklerde belgesiz işçi çalıştıran işverenlere idari para cezası uygulanacağı da belirtilmekte.

İnegöl Müteahhitler Derneği olarak hiçbir meslektaşımızın cezai müeyyidelerle karşılaşmasını istemiyoruz. Hali hazırda teşvik de varken çalışanların belgelendirilmesiyle ilgili bilgilendirme yapmak istedik. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen meslektaşlarımız ve çalışanlarımız derneğimizle irtibat kurabilirler.

Son Güncelleme: 26.12.2016 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<