Uzman Ar-Ge Personeli Yetiştirme Kursu

25 Ocak 2016 Pazartesi 17:56 2016-01-25 17:56:18
Uzman Ar-Ge Personeli Yetiştirme Kursu

 İnegöl mobilya sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek, mobilya tasarımlarının zenginliğini artırmak için harekete geçen İMOS, Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞ-KUR ve Halk Eğitim Merkezi önemli bir hizmet için kolları sıvadı.

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İş-Kur İnegöl Şube Müdürlüğü ve İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği  (İMOS) işbirliğinde mobilya sektöründe tasarımı artırma noktasında kolları sıvayarak "Uzman Ar-Ge Personeli Yetiştirme Kursu" için protokol imzalandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantı da Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İş-Kur İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk ve İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ arasında protokol imzalandı.

18 YAŞ ÜSTÜ HERKES

Protokol öncesi konuşan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Bu kurs, protokol çerçevesinde İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılacaktır. Kursa Katılma Şartları: Kursa en az lise mezunu ve 18 yaş üstü kişiler katılabilecektir. Bu protokol konusu teorik ve/veya uygulamalı eğitim verilecek kursa toplam 12 kursiyer katılacaktır. Müracaatların fazla olması durumunda belli kriterlere göre seçme yapılacaktır.” Dedi.

BAŞVURULAR 27 OCAK'TA

Bilican, İş-kur İnegöl Şube Müdürlüğünde 27 Ocak Çarşamba itibariyle başlayacak olan başvuruların 4 Şubatta sona ereceğini bildirdi.

MAAŞLI KURS

Kurs ayrıntılarını paylaşan Bilican, “Eğitimin toplam süresi 25 fiili gün ve 160 saattir. Bunun, 60 saati teorik eğitim bölümünden,100 saati pratik eğitim bölümünden oluşacaktır. Eğitim, 08/02/2016 tarihinde başlayıp 11/03/2016  tarihinde sona erecektir. Kursiyerlerin kurs sonucundaki başarı durumları, eğitimin özelliklerine göre yapılacak yazılı ve/veya uygulamalı sınavlarla belirlenerek belge verilecektir. Kursiyerlerin Sigorta İşlemleri ve İş Kazasının Meydana Gelmesinde Yapılacak işlemler: Kursiyerlerin kurs süresi ile sınırlı kalmak üzere 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Kanunun 5. maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi kapsamında sigorta primleri İş-Kur tarafından ödenecektir.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 25.01.2016 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<