banner359

"Veren El İle Alan Eli Buluşturuyoruz"

26 Ocak 2017 Perşembe 10:54 2017-01-26 11:00:04
"Veren El İle Alan Eli Buluşturuyoruz"

 İnegöl Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara umut olmaya devam ediyor. Veren el ile alan eli buluşturan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 2016 yılı içerisinde ortaya koyduğu çalışmalar ile ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürdü.

Sosyal belediyeciliğin gerektirdiği hizmetleri bir bir yerine getiren İnegöl Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin iyi gününde ve kötü gününde yanında olarak onların mutlu bir yaşam geçirmelerini sağlamak için hizmet seferberliğine aralıksız devam ediyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün 2016 yılı içerisinde özenle ve titizlikle yürüttüğü çalışmalar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Veren el ile alan eli buluşturan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü vasıtası ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara umut olmaya devam ediyoruz. Gerekli özen ve itinayı göstererek sosyal belediyeciliğin gerektirdiği tüm imkanları kullanarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımlarda bulunuyoruz” dedi.

1192 MÜRACAAT OLUMLU SONUÇLANDI

“Belediye olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımlarımızı Sosyal Yardım İşler Müdürlüğümüze bağlı Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz aracılığıyla gerçekleştiriyoruz” diyen Başkan Aktaş, “Sosyal yardım merkezimize 2016 yılı içerisinde bin 446 başvuru yapılmış olup, başvuruların hepsinin tahkikatı yapılıp bin 192 başvuru olumlu sonuçlandırılmıştır. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi 637 aileye gıda ve giyim bankamızdan düzenli olarak aylık yardım yapılmıştır. Çeşitli sebeplerden dolayı yıl içerisinde ise 197 aile (maaş bağlanması, işe başlaması, iyileşmesi, oğlunun askerden gelmesi, vefat, şehir dışına taşınma veya kendi isteği gibi sebeplerden dolayı) sistemden düşürülmüştür. Aktif düzenli gıda aile sayısı 440´dır. İhtiyaç sahibi ailelere kucak açan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz İhtiyaç sahibi 153 aileye 854 adet eşya (mobilya, beyaz eşya, oturma gurubu vb.) yardımı, İhtiyaç sahibi 607 aileye de 5529 hazır giyim (çocuk ve yetişkin giyim) yardımı ve İhtiyaç sahibi 548 aileye hastalık, çalışamama vb. durumlar dolayısı ile gıda yardımı desteğinde bulunulmuş olup, 3-4 ay gibi sürelerle sistem sorguları güncel tutulmak suretiyle yapılmıştır” dedi.

KIRTASİYE YARDIMLARI

Her yıl olduğu gibi bu yılda yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilere kırtasiye yardımında bulunulduğunu kaydeden Başkan Aktaş, “İlkokul düzeyinde 1500, ortaokul düzeyinde 1000 olmak üzere toplamda 2500 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduk. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tespit etmiş olduğu öğrencilerimize yapılan kırtasiye desteği ilkokul ve ortaokul seviyesinde toplam 63 okulda yapılmıştır. Öğrencilerimizin kırtasiye setinde temel ihtiyaçları olan kalemler, defterler, boyalar ve benzeri malzemeler yer alırken, bu sene öğrencilerimize kırtasiye setlerimizi okul çantası ile birlikte hediye ettik. Bugünün Yarını; Yarının Umudu olan çocuklarımızdan tek istediğimiz vatanına bağlı, bayrağına saygılı bir şekilde millet sevgisini yüreklerinde taşıyarak yetişmeleridir” dedi.

“GÖNÜLLERİ İNŞA ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Aktaş, “Gönülleri inşa etmeye devam eden belediyemiz maddi imkansızlar yüzünden evlenemeyen genç çiftleri Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü´nün destekleriyle dünya evine sokuyor. Bu kapsamda 2016 yılı içerisinde ihtiyaç sahibi 7 çifte düğün yardımı yapıldı. A´dan Z´ye düğün ile alakalı her şey ile ilgilenerek tüm ihtiyaçları karşılayan belediyemiz sadece düğün yapmıyor, düğüncümüzün evini ve eşyalarını da yeniliyor” şeklinde konuştu.

“AİLELERİN YÜZLERİNDEKİ TEBESSÜME EVLERİNDEKİ HUZURA VESİLE OLUYORUZ”

“İhtiyaç sahibi bin 213 aileye Ramazan ayında gıda yardımı bulunarak ailelerin yüzlerindeki tebessüme, evlerindeki huzura vesile olduk” diyen Aktaş, “Ramazanın manevi iklimini ihtiyaç sahibi ailelerimiz en güzel şekilde yaşasınlar diye ekiplerimiz İnegöl´ümüzde çalmadık kapı bırakmayarak dağıtımları gerçekleştirmişlerdir. Ayrıca Umuteli aileleri, Suriyeli aileler, Engelli aileleri Gazi ve Şehit Ailelerine yönelik olarak Ramazan ayı içerisinde üç iftar programı da gerçekleştirdik” dedi.

750 AİLEYE YAKACAK YARDIMI

“Her sene olduğu gibi 2016 yılı içerisinde de ihtiyaç sahibi ailelerimize yönelik yakacak yardımlarına devam ediyoruz” diyen Aktaş, “Umuteli Sosyal Yardım Merkezimize yapılan başvuruların değerlendirilmesi neticesinde belirlenen 750 aileye 500 ton kömür yakacak dağıtımını belirli bir plan ve program doğrultusunda yapıyoruz. Yakacak yardımlarımız Çevre İl Müdürlüğü gibi ilgili kurumlardan onaylı piyasada bulunan ithal kömürdür. Kömür yardımlarımız İnegöl merkezinde ve İnegöl´ümüzün kırsal mahallelerinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerimiz için planlanmış olup, tahkikatları yapılan ve tespit edilen her ihtiyaç sahibi ailemizin kapısına kadar kömür götürülmektedir” şeklinde konuştu.

EVDE BAKIM HİZMETLERİMİZ

Başkan Alinur Aktaş, “Ev Temizliği ve Bakım Projesi kapsamında 2016 yılında 75 aileye ev temizliği ve 7 aileye de ev temizliği ile beraber bakım, onarım ve boyama çalışmaları yapıldı. Yaşlı ve evinin temizliğini yapamayacak durumda olan vatandaşlar için uygulanan hizmette, temizlik ekibi söz konusu evlerin çamaşırından bulaşığına, süpürgesinden camlarının silinmesine, odalar ve lavabo temizliklerine kadar tüm bakımları yapıyor. Gün boyu süren temizliklerde ihtiyaç sahipleri kendilerine gösterilen sıcak ilgi karşısında çoğu kez gözyaşlarını tutamıyor. Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda yürütülen Evde Bakım Hizmetleri sayesinde, evinin temizliğini yapamayan vatandaşlar belediyeden uzanan yardım eli ile ziyaretlerine gelecek yakınlarını tertemiz bir evde ağırlayacak olmanın da mutluluğunu yaşıyor. Tüm bunların yanı sıra ekibimiz imkanlar dahilinde tamirat işleri, kısmi eşya yardımı ve boya, badana gibi işleri de yerine getirmektedir. Ayrıca kullanılamayacak ve oturulamayacak durumda olan evlerinden alınan ihtiyaç sahipleri için iki konteyner ev uygulaması da yapılmıştır” diye konuştu.

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE YARDIM

Belediye Başkanı Alinur Aktaş değerlendirmesine şöyle devam etti: “İlçemizde yaşayan Suriye uyruklu vatandaşlardan 830 aile merkezimize kayıtlıdır. Dinimizde muhacire el uzatmanın ehemmiyetinin farkındayız. Bu yüzden vatanlarını bırakıp savaştan kaçarak ilçemize yerleşen Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzde kayıtlı Suriyeli ailelere geçen yıl olduğu gibi bu yılda imkanlar ölçüsünde gerekli yardımlarda bulunulmaktadır. Ayrıca 2016 yılı içerisinde yardım kapsamında kamu kuruluşları STK´lar öncülüğünde yapılan kampanyalarda ortak hareket edilmiştir. Bu yardımlar kapsamında 45 koliden oluşan 795 muhtelif giyim eşyası ve bir tır un da kurumumuz tarafından Suriye´ye gönderilmiştir”

HANIMLAR EL EMEĞİ ÇARŞISI

“Aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen kadınların buluşma noktası olan Hanımlar Emeği Çarşından 2016 yılında toplam 315 aktif üye faydalanmıştır. Yılsonu itibari ile Hanımlar El Emeği Çarşılarımızdan toplam 112 bin 651 lira gelir elde edilerek, üye olan bayanların üretkenliği arttırılmış olup, ev ekonomilerine katkıları sağlanmıştır.”

DİĞER YARDIMLARIMIZ

“İhtiyaç sahibi 403 aileye diğer yardımlar diye adlandırdığımız ekmek fişi, engelli aracı, et vebenzeri hasta bezi yardımı da yapılmıştır. Bu kapsamda 36 ailemize 8 bin 200 ekmek yardımı, 45 tane hasta bezi, 2 tane hasta yatağı ve iki koltuk değneği yardımı, iki görme engelli çocuğun göz ameliyatı, iki çocuğun da hastane masrafları karşılanmıştır. Ayrıca 38 adet akülü araç 17 adet de normal tekerlekli sandalye yardımı ve 45 ailemize adaklık-kurbanlık et yardımı yapılmıştır. Bunun yanında 46 aileye bebek ürünleri (bez, mama, süt) yardımı, 10 yangın mağduru aileye yardımda bulunulmuş, ihtiyaç sahibi 47 aileye de asker aile yardımı yapılmış ve kırsal mahallerimizde bulunan 99 caminin halı temizliği yapılmıştır.”

DAİMA HALKIMIZIN YANINDAYIZ

“İnegöl Belediyesi olarak insanımıza yönelik yaptığımız yatırımlarla daima halkımızın yanındayız. Sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getirmeye bundan sonrada devam edeceğimizi buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. 7/24 insan odaklı hizmet anlayışı ile yeniliği yakalamış ve çağın gereklerine göre etkin ve verimli bir şekilde hareket eden bir belediye olarak ihtiyaç sahibi ailelerin iyi gününde ve kötü gününde yanında olarak onların mutlu bir yaşam geçirmelerini sağlamak için hizmet seferberliğine aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz.”

Son Güncelleme: 26.01.2017 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<