banner359

Ya insan olsaydı!

.

02 Nisan 2015 Perşembe 18:11 2015-04-02 19:02:53
Ya insan olsaydı!
İnegöl’de büyükbaş sürüsü elektrik akımına kapılan kapıldı. Sürüden bir büyükbaş telef oldu. Sürü sahibi elektrik dağıtım şirketinden davacı oldu.
Saat 13.00 sıralarında Eski Sırnaz köyü yolu Kümeevler mevkiinde 10 hayvandan oluşan büyükbaş sürücüsünü meraya salan hayvan sahibi Bünyamin Doğru, dereden karşı geçerken bir hayvanın enerji nakil hattı direği yanındaki alanda elektrik akımına kapıldığını gördü.
TAHTALARLA MÜDAHALE 
Tosunun akıma kapıldığını gören Doğru, kısa süreli şaşkınlık geçirdikten sonra yolun kenarında bulunan tahtayı alarak hayvanını akımdan kurtarmaya çalıştı. Tüm müdahalele rağmen hayvanı kurtaramayan sürü sahibi, komşularının da yardımı ile enerji nakil hattı direğinden kopan telin üzerindeki hayvanı tahta yardımı ile akım üzerinden kaldırdı. Hayvan sahibi, can çekişen hayvanı boğazlamak zorunda kaldı.

UEDAŞ EKİPLERİ DURUMA MÜDAHALE ETTİ
Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürlüğü Arıza ekipleri üzerinde enerji bulunan teli kopartarak tehlikeyi önledi.
DAVACI OLDU
Olayı soğukkanlılıkla anlatan Sürü sahibi Büymanin Doğru, “Hayvan sürümü dere üzerinden geçirip meraya otlamaları için geçirirken, hayvanlardan biri akıma kapılıp bağırmaya başladı. O sırada müdahale etmeye çalıştım. Dere kenarından aldığım tahta ile hayvanı akımdan kurtarmaya çalıştım ama olmadı. Komşularımızla birlikte hayvanı kopan tel üzerinden kaldırıp kesmek zorunda kaldık.” Diye konuştu.
DAVACIYIM
Zararının karşılanmasını istediğini söyleyen Doğru, “UEDAŞ’dan davacıyım.” Dedi.
YA ÇOCUKLARA ÇARPSAYDI
Mahalle sakinleri ve çocuklar için endişelendiklerini anlatan Doğru, “Burada aileler yaşıyor. Çocuklarımız oyun oynamak için buralara geliyor. Kopuk tele biri dokunsa can kaybı olabilirdi. Allah’a şükürler olsun iyi ki hayvana çarptı, çocuklarımıza Allah’a şükür ki elektrik çarpmadı.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 02.04.2015 19:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<