Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bıraktılar

29 Ocak 2016 Cuma 17:47 2016-01-29 18:09:36
Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bıraktılar

İnegöl'de hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı sonrası doğada yiyecek sıkıntısı çeken yaban ve sokak hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Yapılan çalışmalarla alakalı Belediye Başkan Yardımcısı G. Sabri Günaydın açıklamalarda bulundu; “Yoğun geçen kış şartlarında sokaklarda ya da doğada yaşayan hayvan dostlarımız için geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda bir organizasyon düzenleyerek gönüllü arkadaşlarımızla birlikte yiyecek temin ettik. Özellikle ilçemizde kurulan semt pazarlarından arta kalan sebze artıklarını temizlik işi yapan ekiplerimiz ayrıştırdı. Bunlara ilave olarak gönüllülerimiz yiyecek temininde yardımcı oldular. Etçil hayvanlar için et, tavuk, kemik gibi yiyecekler, otçul hayvanlar için marul, lahana tarzı yeşillikler ve yine kanatlı hayvanlar için buğday gibi tahıl ürünlerini el birliği ile toparlayarak bugün doğaya bırakıyoruz” dedi.

Kış aylarının çok soğuk geçtiği ve havaların eksi derecelerde seyrettiğini belirten Günaydın; “Bu günlerde doğada bulunan yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta sıkıntı çektiklerini göz ardı edemezdik. Sonuçta evcil de olsa, yabani de olsa onlarda can taşıyor. Bizlerde bu konuda duyarlı bireyler olarak özellikle doğada yaşayan yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakarak onlara yardımcı olmak istedik. Vatandaşlarımız da kendi imkânlarıyla doğaya yiyecek bırakabilirler. Bu noktada daha önce hizmete sunduğumuz hayvan beslenme odaklarını özellikle hatırlatmak istiyorum. İlçemiz genelinde 5 farklı noktada bulunan hayvan beslenme odaklarımız; Katı atık depolama merkezi yolu üzeri, Halhalca yolu üzeri Toki konutları arkası, Edebey Mahallesi Kıran yolu üzeri, Çayyaka mahallesi 2. Km, Kurşunlu Mahallesi çıkışı Güzelyurt yolu üzeri 2. Km’dedir. Buralara yiyecek bırakılması noktasında halkımızdan duyarlılık beklediğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

İnegöl halkına şehir merkezinde bulunan beslenme odaklarına da yiyecek bırakabileceklerini hatırlatan Günaydın; “Bunun dışında halkımızın kalan yemeklerini çöpe atmak yerine bir kaba koyarak kapılarının önüne bırakmalarını rica ediyoruz. Kuşlar için camların önüne ekmek kırıntıları bırakabilirler. Bir de yeni hizmete sunduğumuz ‘Pisi Bahçe Kedi Yaşam Alanı’nı hatırlatmak istiyorum. Sokak kedileri için hizmete sunduğumuz bu projemiz ilk günden itibaren havyan severlerin takdiri kazanan bir proje olmuştur. Ülkemizin pek çok şehrinden bu mekânla ilgili tebrik telefonları aldık. Buraya da halkımız kediler için mama bırakabilir. Şunu unutmayalım ki doğa üzerinde yaşayan tüm canlıları ile bir bütündür. Halkımızdan bu konuda duyarsız kalmamalarını rica ediyoruz” dedi.

Başkan Yardımcısı G. Sabri Günaydın son olarak; “Etkinliğimize katılan İDOHA ve İnegöl Kent Konseyi başta olmak üzere bugünkü çalışmalarımızda araçları ve emekleri ile yanımızda olan, destek veren Orman İşletmesi personeline de çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 29.01.2016 18:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<