Yamaç Paraşütçüleri İnegöl'de Buluşuyor

25 Ağustos 2015 Salı 17:57 2015-08-25 18:36:00
Yamaç Paraşütçüleri İnegöl'de Buluşuyor

 Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından onaylanarak destek almaya hak kazanan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) projesine dikkat çekmek amacıyla İnegöl Belediyesi, Türk Hava Kurumu, Havacılık ve Doğa sporları Federasyonu, Türk Hava Kurumu İnegöl Sportif Havacılık Kulübü tarafından 30 Ağustos Pazar günü Yamaç Paraşütü etkinliği düzenlenecek.

DOSTUM PROJESİ ÖNE ÇIKACAK

Belediye Encümen Salonunda Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları, Türk Hava Kurumu İnegöl Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Özden Albamya ve belediye daire müdürlerinin katılımıyla bir basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 30 Ağustos Pazar günü düzenlenecek  olan Yamaç Paraşütü etkinliğine tüm ilçe halkını davet etti. İnegöl Belediyesi olarak şehrin sahip olduğu değerleri ön plana çıkartmak, şehri tanıtan yeni marka değerleri üretmek ve bu marka değerlerini tanıtarak daha güzel yerlere taşımak için her geçen gün yeni projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Aktaş, “Geçtiğimiz günlerde BEBKA tarafından onaylanarak destek almaya hak kazanan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi projemizde bunlardan biri.  Kurulan Doğa Sporları ve Turizm Merkezimizde doğaseverlerimiz; doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, kano, kampçılık gibi pek çok doğa sporunu yapma imkânına kavuşacak bu sayede İnegöl yeni bir çekim alanına daha sahip olacaktır. Kırsal Turizm konusunda da cazibe merkezi olması planlanan bu merkezimiz 80 bin metrekarelik bir alan içerisinde hangar, kafeterya, atv ve motocross sahası, bisiklet parkuru, uçuş pisti, okçuluk eğitim sahası, balıkçılık alanı ve otopark alanının bulunduğu geniş bir alandan oluşacaktır. 30 Ağustos Pazar günü özellikle bu projeye dikkat çekmek ve yörenin tanıtılması amacıyla bir ‘Yamaç Paraşütü etkinliği´ düzenliyoruz. Etkinliğimiz Cerrah Mahallemizin üzerinde bulunan Seyran Tepe Mevkiinde gerçekleşecektir. Bu etkinliğimizde Türk Hava Kurumu İnegöl Sportif Havacılık Kulübünden de destek alıyoruz. 2009´dan beri faaliyet gösteren ve şuan 40 üyesi bulunan kulübümüzün Başkanı Özden Albamya da bugün aramızda, bizlerle birlikte. Gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte özellikle teknik konularda kulübümüzden destek alıyoruz, kendilerine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” dedi.

KIRAN DAĞINI YAMAÇ PARAŞÜTÜNDE ÖNEMLİ BİR MERKEZ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ

Türkiye´de 1988´den beri yapılan yamaç paraşütünün 1996 yılında Türk Hava Kurumunun faaliyetleri arasına eklenerek Türkiye´ye kazandırıldığını belirten Aktaş, “Yamaç paraşütü ile alçak bir tepeden kalkıp ısınan havayı kullanarak metrelerce yükselerek saatlerce uçulabilir. Ülkemizde yamaç paraşüt sporu Ankara, Kayseri, Denizli, Eskişehir, Trabzon, Tekirdağ, Manisa, Antalya, Muğla, Bursa, Gaziantep, Adana gibi illerimizde aktif olarak yapılmaktadır. Bizde İnegöl Belediyesi olarak elimizde olan bu doğal güzelliği fırsata çevirerek Cerrah Mahallemizin üzerinde bulunan 280 metre rakımdaki Seyran Tepe mevkiini değerlendirerek bu konuda şehrimizde yeni bir spor alanı oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bu projedeki amacımız DOSTUM projesi içerisinde yer alan Kıran Dağını tanıtarak bu bölgeyi yamaç paraşütünde önemli bir merkez haline getirmektir. Kıran dağı özellik olarak 3 yöne kalkış yapılabilen bir dağ olup 2 bin 220 metre rakıma sahiptir. Bu bölgeyi yeterince tanıttığımızda inanıyorum ki Marmara ve İç Anadolu bölgesi içerisinde yamaç paraşütü için en uygun mekânlardan biri haline gelecek ve doğa turizmi açısından oldukça önemli bir çekim alanı olacaktır” diye konuştu.

GÜN BOYU SÜRECEK
Yamaç paraşütü etkinliğine 100 kadar sporcunun da katılımını beklediklerini ifade eden Başkan Aktaş, “Pazar sabah 09.00 itibariyle başlayacak olan etkinliğimiz hazırlık çalışmaları sonrası havanın oturmasının ardından saat 14.00-15.00 gibi sporcularımızın tam anlamıyla uçuşlarını gerçekleştirmesiyle başlayıp hava kararana kadar devam edecektir. Yamaç paraşütü etkinliğimize 100 kadar sporcumuzun katılımını bekliyoruz. Belediyemiz sponsorluğunda gerçekleşecek etkinliğimizde sporcularımız için öğlen ve akşam kumanyası, gün boyu çay ve su ikramı aynı zamanda pilotlarımız için ulaşım hizmeti sağlayacağız. İnegöl Belediyesi, Türk Hava Kurumu, Havacılık ve Doğa sporları Federasyonu, Türk Hava Kurumu İnegöl Sportif Havacılık Kulübü ile 30 Ağustos´ta düzenlenecek olan bu havacılık şenliğine tüm ilçe halkımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 25.08.2015 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<