banner359

Yaralı şahin ve tilki tedavi edildi

24 Şubat 2016 Çarşamba 10:08 2016-02-24 10:14:06
Yaralı şahin ve tilki tedavi edildi

 İnegöl´e bağlı Ortaköy Mahallesinde bir aracın çarpması sonucu yaralanan Tilki ile avcılar tarafından vurularak yaralanan Şahin´e İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi sahip çıktı. Barınakta tedavi edilen hayvanlar doğal hayata salındı.

negöl´e bağlı Ortaköy Mahallesi yolundan karşıdan karşıya geçmek isteyen Tilki bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Sürücü karanlıktan dolayı fark etmeyerek yoluna devam ederken, aynı yolu kullanırken, yol ortasında yatan Tikli´yi fark eden başka bir araç sürücüsü, durumu Zabıta ve İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi ekiplerine bildirdi. Belirtilen adrese gelen görevliler yaralı Tilki´yi dikkatli bir şekilde alarak merkeze götürdüler. Barınakta ilk müdahalesi yapılan Tilki´nin Scapula kemiğinde kırık tespit edildi. Gerekli müdahaleleri yapılan Tilki, Bursa 2. Orman Bölge Müdürlüğü Yaban Hayatı Koruma ekibine teslim edildi. Sağlığına kavuşan Tilki doğal hayata salındı.

YARALI ŞAHİN TEDAVİ EDİLDİ

Öte yandan, Kalburt mevkiinde vatandaşlar tarafından bulunan ve avcılar tarafından vurularak kanadından yaralandığı belirlenen Şahin, Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi ekiplerine teslim edildi. Merkezde yapılan müdahale ile kırık kanadı tedavi edilen Şahin, Bursa 2. Orman Bölge Müdürlüğü Yaban Hayatı Koruma ekibine teslim edildi.

Tedavileri yapılarak doğal hayatlarına göre dönen hayvanlarla ilgili bilgi veren İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi sorumlusu Veteriner Hekim Musa Subaşı, “Yaralı Tilki Ortaköy Mahallesi Mezarlığı yakınlarında bir aracın çarpması sonucu yaralanmış. Vatandaşların haber vermesi üzerine ekibimiz tarafından Tilki barınağımıza getirildi. İlk muayenesi tarafımdan yapıldı ve alınan radyografi sonucu Scapula kemiğinde kırık tespit edildi. Trafik kazalarında ilk 24 saat kritik. Bu nedenle iç kanama olabilir düşüncesiyle gerekli tedbirler alındı. Kırık hariç normal yaşamına dönen Tilki, yaban hayvanı olmasından dolayı tedavi yapıldıktan sonra Bursa 2. Orman Bölge Müdürlüğünden gelen Yaban Hayatı ekibine teslim edildi. Yaralı Şahin ise, Kalburt mevkiinde ağaçların arasından sesleri duyan bir vatandaşlar tarafından getirildi. Kanadında saçmalar vardı. Avcılar tarafından vurularak yaralanan Şahin´e, barınağımızda gerekli müdahaleleri yaptık ve sonrasında Yaban Hayatı ekibine teslim ettik. Şahin ve Tilki daha sonra doğal yaşamlarına salındılar” dedi.

Son Güncelleme: 24.02.2016 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<