Yenimahalle'ye koruluk ve otopark

17 Aralık 2015 Perşembe 10:42 2015-12-17 10:43:28
Yenimahalle'ye koruluk ve otopark

 İnegöl Belediyesi, Alanyurt Yeni Mahalle Seçil Sokakta 23 araçlık mahalle otoparkı ve Koruluk Alan düzenleme projesini hayata geçiriyor.

banner380
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “Kent görsellerine ve estetiğine büyük önem veren Belediyemiz, bu kapsamda özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği projelerle şehrimizi yeniliyor ve şehrimize vizyon katıyor. Yaşanabilir bir İnegöl hedefiyle çıktığımız bu yolda özellikle şehrimizi rahatlatacak otopark alanları, yeşil alanlar, dinlenme alanları, çocuk parkları üretme çabamız kentin her alanında artarak devam ediyor. Ayrıca, şehrimizdeki trafik ve araç sirkülâsyonunu rahatlatacak projelerde geliştiriyor ve uyguluyoruz. Özellikle mahalle otoparkı ve koruluk alanı uygulamalarımız bu hedef doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projelerimizin en güzel örneklerindendir” dedi.

39. MAHALLE OTOPARKI

Kansu, “Bilindiği üzere son olarak Kemalpaşa Mahallesi Dürüst Sokak´ta 35 araçlık yeni bir otopark uygulaması ile Alanyurt Üçevler Mahallesi Evren Soylu Sokakta koruluk alanını vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştuk. Bugünde şehrimizi güzelleştirmek, modern bir şehir kurmak adına yaptığımız çalışmalarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Bu kapsamda Alanyurt Yeni Mahalle Seçil Sokakta 23 araçlık mahalle otoparkı ve Koruluk alanında yürütülen çalışmaları Park ve Bahçeler Müdürü Sabri Mert ve ekibiyle birlikte incelemek için buradayız. Bugün incelemesini yaptığımız bu otopark düzenlememiz şehrimize kazandırılan 39. Mahalle Otoparkı uygulamamızdır” dedi.

Adil Kansu, “Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği´nin üyesi bir belediye olarak şehrimizde yeşil alanların sayısını artırma adına çocukların doğada geçirdikleri zamanın giderek azaldığı ve doğa ile temas kurabilecekleri alanların da hızla yok olduğu bir dönemde hem doğayı hem de çocuklarımızı koruma gerekliliğinin farkındalığıyla hareket ederek bu koruluk alanı projesini de hayata geçirmenin sevincini yaşıyoruz” dedi.

23 ARAÇLIK OTOPARK VE KORULUK ALANI

Söz konusu olan otopark ve koruluk alanın hazırlanan peyzaj düzenleme projesi çerçevesinde 3 bin 214 metrekare alan üzerinde planlanıp, projelendirildiğini ifade eden Kansu, “Proje uygulama alanında 345 metrekarelik araç park alanı, 551 metrekarelik sert zemin yürüyüş alanı, 2 ben 318 metrekarelik yeşil alan bulunmaktadır. Yeşil alanlara görselliği ön planda olan 110 adet fıstık çamı ve 20 adet akasya olmak üzere toplam 130 adet yetişkin ağaç dikilmiş ve yeşillendirme çalışmaları koruluk düzenleme alanının tüm kısımlarında devam etmektedir. Yeşil alan çalışmasının dışında kalan bölge de yürüyüş alanı uygulaması için kırmızı ve gri renkli dikdörtgen formlu parke taş uygulamasına da yer verilmiştir. 23 araçlık otopark ve koruluk alanı uygulamamızın belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 65 bin TL´dir” dedi.

AMACIMIZ İNEGÖL´Ü HALKIMIZIN YAŞAMAKTAN MUTLULUK DUYACAĞI BİR ŞEHİR HALİNE GETİRMEK

“Kısa bir sürede bitirmeyi düşündüğümüz bu koruluk alanı ve otoparkımızı Alanyurt Mahallesi Seçil Sokak üzerinde teşkil ettirerek, bölgenin ihtiyacını gidermenin yanında, mahalleye görsel ve fonksiyonel bir yaşam alanı da kazandırmış oluyoruz” diyen Kansu, “Ayrıca bir diğer çalışmamız olan Hamidiye Mahallesi Şentürk Sokak´ta otopark düzenlemesi uygulamamız da devam etmektedir. Yapılan bu otopark ve koruluk alanı çalışmamızın ilçemize ve mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını temenni ederim. İnegöl´ümüzü daha yaşanabilir, halkımızın İnegöl´de yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir haline getirmek amacıyla yaptığımız çalışmalarımızın tüm gayretlerimizle devam edeceğini bir kez daha halkımıza hatırlatmak isterim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Son Güncelleme: 17.12.2015 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<