banner359

YGS'ye Girecekler Bu Uyarılara Dikkat!

08 Mart 2016 Salı 17:12 2016-03-08 17:22:32
YGS'ye Girecekler Bu Uyarılara Dikkat!

 Üniversite öğrencisi olmak için öğrencilerin aşması gereken ilk engel olan, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 13 Mart Pazar günü yapılacak. Toplamda 160 dakika sürecek olan bu sınav, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) giriş hakkı elde etmek için bir baraj sınavı olması nedeniyle son derece önemli bir sınavdır. Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Eğitim Uzmanı Öğretim Görevlisi Tolga Bahadır Şimşek, Hafta sonu lisans ve ön lisans için hayatlarının dönüm noktası olan YGS´ye katılacak olan öğrencilere önemli önerilerde bulundu.




BAŞARILI DEĞİL ÖNCELİKLE DEĞERLİ BİR İNSAN OLMAYA ÇALIŞIN

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Tolga Bahadır Şimşek, “13 mart Pazar günü yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş sınavında gerek İnegöl´de gerek Bursa ve Türkiye´deki tüm öğrencilere başarılar diliyorum. Allah zihin açıklığı versin. Milli Eğitim bakanlığının liselere vermiş olduğu bir teklif oldu. Bu konuyla ilgili bulunduğunuz yerdeki yüksek öğretim kurumlarında rehberlik danışma konusunda, liseler ve üniversiteler arasında işbirliği yapılması ile ilgili bir teklif oldu. Bizde buna dayalı olarak üniversitemizin yerelde tüm liselerle işbirliği yaparak öğrencilere rehberlik, kariyer danışmanlığı bilgileri sunuyoruz. Bu dayanışma önemli. Sınav dünyanın sonu değildir. 12-13 yıllık bilgilerinizi ortaya koyabileceğiniz bir süreç olarak gözüküyor. Burada çok fazla heyecan yapmayın. Ama heyecan duyulmayan bir işinde başarılı olabileceğini düşünmüyorum. Heyecan mutlaka olacak ama bunu kontrol edilebilir vaziyette olmanız gerekiyor. Anne-babalara düşen görevler var. Çok baskıcı tutum sergilememeleri gerekiyor. Çocuklarına genç arkadaşlara gerek vücut dili gerekse ifadeleriyle güvendiklerini belirtmelerini tavsiye ediyorum. Gençler bizim geleceğimizin teminatıdır. Bu sınavda olumsuz bir sonuç dünyanın asla sonu değil. Bir sonraki süreçte bunlar telafi edilebilir. Önemli olan nokta sınava başarılı bir şekilde hazırlanmak, o birikimleri ortaya koyabilmek konusudur. Dersler belirleyici değildir. Başarılı bir insan olmayı değil öncelikle değerli bir insan olmaya çalışın. Değer noktası karakterden geçer, sınavlar olur ama değer noktanızı kaybetmeyin. Vatanımıza, milletimize, bulunduğumuz yere, ailemize yararlı bir birey olma noktasında her zaman görüş ve düşüncelerinizi ortaya koyunuz. Sınav öncesi çok ağır şeyler yemeyin, midenizi daha hafifletici şeylerle doldurun. Heyecan kontrolünüzü yapın. Başarılar diliyorum” dedi.

 

Son Güncelleme: 08.03.2016 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<