İntihar etti denilen çocuk gelin öldürülmüş

Niğde’de intihar etti denilen ancak öldürüldüğü ortaya çıkan 13 yaşındaki Hilal Ü.’nün ’uzak atış’ ile ateş edilerek öldürüldüğü, kurşunun göğsünden girerek sırtından çıktığı belirlendi. Geçtiğimiz Ekim ayında Niğde...

16 Mart 2015 Pazartesi 11:25
İntihar etti denilen çocuk gelin öldürülmüş
Niğde’de intihar etti denilen ancak öldürüldüğü ortaya çıkan 13 yaşındaki Hilal Ü.’nün ’uzak atış’ ile ateş edilerek öldürüldüğü, kurşunun göğsünden girerek sırtından çıktığı belirlendi.
Geçtiğimiz Ekim ayında Niğde Merkez İçmeli köyünde oturan 13 yaşındaki Hilal Ü., Çayırlı köyünde Eylül ayında görüştüğü İ.A.’nın (17) tecavüzüne uğramış, bu nedenle İ.A.’ya kaçmak zorunda kalan genç kız, evlendikten 4 ay sonra da Elmalı köyündeki kayınbabasının evinde ölü bulunmuştu. Niğde Cumhuriyet Savcılığının yaptığı geniş çaplı soruşturma sonucu Hilal Ü.’nün intihar etmediği, kayınbabası Rahmi A.’nın (59) oğlunu aldattığı gerekçesiyle öldürdüğü iddia edildi. Cumhuriyet Savcılığının hazırladığı iddianamede, Hilal Ü.’nün göğsünden tek kurşunla öldürüldüğü, atış artıklarının odada ve zanlı Rahmi A. ve eşi Aysel A.’nın üzerlerinde bulunmasından yola çıkılarak olay aydınlatıldı.
Elde edilen deliller ışığında Rahmi A., eşi Aysel ile birlikte gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen Rahmi A. 16 Aralık’ta katil zanlısı olarak tutuklanırken, eşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma sonunda iddianamesini tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Rahmi A. hakkında ’çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, Aysel A. hakkında ’Öldürmeye yardım ve cinsel istismara yardım etmek’ suçlarından Niğde Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.
Savcı, kızı kaçıran İ.A. hakkında başlattığı soruşturma sonunda Niğde Ağır Ceza Mahkemesi’nde açtığı ayrı bir davada ’çocuğun cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından cezalandırılmasını istedi. Sanıklar, 18 Mayıs tarihinde hakim karşısına çıkacak.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<