Çamura Müdahale Edilmektedir

.

18 Aralık 2014 Perşembe 11:01 2014-12-18 11:11:12
Çamura Müdahale Edilmektedir
 Mobilyacılar Sanayi Bölgesinde ve Hocaköy mahallesinde çamurlu yollarla ilgili basında çıkan haberleri değerlendiren Belediye Başkan Yardımcısı AdilKansu, “Kış aylarında vatandaşlarımızın yağmur ve çamurdan etkilenmemesi için, İnegöl Belediyesi olarak birçok yerde çamurla mücadele ve bu kapsamda mıcır dökme çalışmalarımız rutin olarak devam ediyor” dedi.
Dün saat 12.00’de Fen İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından Alanyurt Fatih mahallesinde yapılan çamur temizleme ve yol düzeltme çalışmalarını, Fen İşleri Müdürü Sabri Şen ile birlikte inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, geçtiğimiz günlerde önce Mobilya Sanayisinde, sonrasında ise Hocaköy mahallesinde çamurlu yollarla ilgili haberlerin basında yer aldığını belirterek, “Bilindiği üzere İnegöl’ümüz çok hızlı büyüyen bir şehir. Bundan dolayıdır ki, birçok bölgede her an yeni yapılaşmalar devam etmektedir. Belediyemiz tarafından yapılaşmanın devam ettiği ve yeni başladığı bölgelerde yağış sonrası doğal olarak çamur oluşmaktadır. Oluşan çamur Belediye ekiplerimizce temizlenmektedir. Söz konusu bölgelerde yapılaşma tamamlanmadığından, zemin kaplaması yapılamamaktadır. Böyle olunca ham yol şeklinde olan yollar yağmurunda etkisiyle çamur olmaktadır. Yağışlar devam ederken ve yağışlardan sonra belediyemiz fen işleri müdürlüğü ekiplerince çamura müdahale edilmektedir. Oluşan çamur sıyrılıp, mıcır dökülmekte ve vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmeye çalışılmaktadır. Ancak İnegöl’ümüz çok hızlı büyüyen bir şehir ve bu hızlı büyümeye paralel olarak asfalt olmayan sokaklarımız haliyle bulunmaktadır. Bütün sokaklara aynı anda müdahale edilemeyeceğinden dolayı zaman zaman bazı mağduriyetler yaşanmaktadır” diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Kansu, “Hocaköy mahallemizdeki söz konusu çamurlu yolun tarla sınırları içerisinde olduğu ve köylü tarafından, traktörlerle tarlada çalıştıktan sonra yine bu yolu kullandıkları, yolun üzerindeki çamurlaşmanın bundan kaynakladığı tespit edilmiştir. Hocaköy mahalle muhtarımızdan alınan bilgiye göre, şu anda da Bursa Büyükşehir BUSKİ ekiplerinin bu alanda içme suyu ile alakalı çalışmaları olduğundan dolayı, şu anda herhangi bir müdahale yapılmamasını tarafımıza iletmişlerdir. 116 mahallemize doğu, batı ve merkez şantiyelerimizle aralıksız hizmet vermeye devam ediyoruz. Kış aylarında vatandaşlarımızın yağmur ve çamurdan etkilenmemesi için, İnegöl Belediyesi olarak birçok yerde çamurla mücadele ve bu kapsamda mıcır dökme çalışmalarımızın rutin olarak devam etmekte olduğunu belirterek, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 18.12.2014 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<