HEM'den 2 yeni kurs

27 Aralık 2016 Salı 10:25 2016-12-27 10:27:20
HEM'den 2 yeni kurs

 2017 yılı itibariyle yeni kurslar açmaya devam edeceklerini ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, yeni yılda ilk defa açılacak olan Kantin İşletmeciliği ve Piyano kurslarının kayıtlarının devam ettiğini belirtti.

Kantin işletmeciliği kurs kayıtlarının devam ettiğini belirten HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, “Kantin İşletmeciliği diğer adıyla açık alan satıcılığı kursumuz yeni yılda başlayacak.  36 saatlik kurs. Cuma, Cumartesi ve Pazar günü yapılacak. 7 Ocak´ta kursumuz başlayacak. Kantin ve çay bahçesi işletmeciliğinde ihaleye girmek için gerekli olan bir belge. Şuan ön kayıtlarımız devam ediyor. Başvurmak isteyen vatandaşlarımızı Halk Eğitim Merkezi binamıza bekliyoruz” dedi.

PİYANO KURSU AÇILIYOR

Müzik kurslarına bir yenisini eklediklerini ifade eden Özdemir, “Keman, bağlama, gitar, ney kurslarımıza ilave olarak önümüzdeki yıl piyona kursumuzda başlayacak. Bu kursumuzu ilk defa düzenliyoruz. Küçük yaştaki kursiyerlerimize de bu kursa dahil edeceğiz. Bunun haricinde Bilgisayar, Bilgisayarlı Muhasebe ve Auto-Cad kurslarımızda devam edecek. 3 bin çeşit modülümüzle, 200´ün üzerinde ki kurs çeşidimizle yeni yılda kurs açmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

5 BİN KİŞİ BU BELGEYİ ALDI

Mesleki Yeterlilik kursuyla ilgili bilgi veren Özdemir, “Mesleki Yeterlilik Kurumu 48 meslekten Mesleki Yeterlilik Belgesi istiyor. Bu belge içinde akredite olmuş, mesleki yeterlilik belgesi veren kurumlar var. Bursa´da iki tane kurum var ve bunlar mesleki yeterlilik sınavı yaparak bu belgeleri verebiliyor. Mobilya ve tekstil gibi bazı alanlardan bu belge istenmiyor. Bu alanlarla ilgili HEM olarak 40 saatlik bir kurs verip, gerekli belgelendirmeyi yapabiliyoruz. Bu belge Mesleki Yeterlilik Belgesinin yerine geçebiliyor. İnegöl´de daha fazla mobilya üzerine bu belgeyi veriyoruz. 2013 yılı itibariyle başladığımız bu kurstan yaklaşık 5 bin kişi bu belgeyi aldı” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 27.12.2016 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<