Kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi

29 Aralık 2016 Perşembe 13:34 2016-12-29 13:49:29
Kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi
Bursa ve çevresinde de hayatı olumsuz etkiliyor. Dün akşam itibariyle Bursa’yı etkisi alan altına alan kar yağışı Bursa-Ankara Karayolu üzeri Mezit vadisinde sürücülere zor anlar yaşatıyor. Maddi hasarlı kazaların meydana geldiği Mezit vadisinde kayan TIR’lar trafiği durma noktasına getiriyor.
Karayolları 14. Bölge Ekipleri araçları durmaksızın yol açma çalışmalarını sürdürürken İnegöl Bölge Trafik İstasyonu ekipleri ise zincirsiz ve kış lastiği bulunmayan araçların geçişini izin vermiyorlar.
TIRLAR PARK EDİLİYOR
Zinciri ve kış lastiği olmayan araçlar ise akaryakıt istasyonlarında bekletiliyor.
Yurdun çeşitli bölgelerini etkisini altına alan kar yağışı Bursa’nın İnegöl ilçesinde hayatı felç etti.
Bursa- Ankara karayolu İnegöl Mezitler Mevkii'nde bir TIR'ın kayması sonucu Ankara'ya gidiş yönü ulaşıma kısa süreli kapandı. TIR'ın bulundukları yerden çekilerek yolun yeniden ulaşıma açılması için Karayolları ekipleri tarafından çalışmalar sürdürülüyor.
ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANDI
Bursa ve çevresinde akşam saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Bursa- Ankara karayolunun Mezitler Mevkii Güneykestane rampasında bir TIR, kar yağışı nedeniyle kayarak Ankara gidiş yönünü kapattı. Bursa'ya geliş yönünde ise yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı.
UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
Tır’ın kayması sonucunda kilometrelerce oluşan ağır taşıt ve araç kuyruğu Bölge Trafik ekiplerinin müdahalesi sonucunda ulaşıma açıldı.
KARAYOLLARI DURMUYOR
Karayolları ekipleri ise karayolu üzerinde kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyorlar.
KIRSALDA 5 EKİP SAHAYA İNDİ
Öte yandan İnegöl'e bağlı kırsal mahallelerde de kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bursa Büyükşehir İnegöl şantiyesi ve İnegöl Belediyesi ekipleri kırsal mahallelerin yollarını açmak için yoğun çaba sarf ediyorlar.
4 MEVSİMİN GÜZELLİKLERİNİ DE YAŞIYORUZ
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, karla mücadele çalışmalarına ilişkin bir açıklama yaparak, ilçe halkının günlük yaşamında bir aksaklık olmaması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Çarşamba akşamı kar yağışının başlamasının ardından ekiplerin zaman kaybetmeden görevli oldukları bölgelerde çalışmalara başladıklarını belirten Aktaş, “Dört mevsimin güzelliklerini ayrı ayrı yaşama fırsatı bulduğumuz memleketimizde, bir kış sezonunu daha yaşıyoruz. Bizler de bu bilinçle yazına ayrı, kışına ayrı hazırlandığımız İnegöl’ümüzde karla mücadele çalışmaları için haftalar öncesinden hazırlığımızı yapmış ve ekiplerimizi olası bir kar yağışında özellikle ulaşımın aksamaması adına müdahale edecek şekilde bekletiyorduk. Çarşamba akşamı etkisini arttıran kar yağışı kırsal mahallelerimiz ve yüksek kesimler ile birlikte şehir merkezinde de oldukça etkili oldu. Kar yağışının başlamasıyla ekiplerimiz görevli oldukları bölgelerde karla mücadele çalışmalarının startını verdi. Şuanda hem kırsalda hem şehir merkezinde hummalı bir şekilde karla mücadele çalışmalarımız sürüyor” dedi.
 

Son Güncelleme: 29.12.2016 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<