Meclis olağanüstü toplandı

17 Mayıs 2016 Salı 14:43 2016-05-17 14:54:09
Meclis olağanüstü toplandı

 İnegöl belediye meclisi, Sağlık bakanlığına tahsis konusu için olağanüstü toplandı. Huzurevi binası ve çevresindeki 5 bin 444 metrekare alan 25 yıllığına sağlık bakanlığına tahsis edilirken, sağlık bakanlığına ait eski hastane yerinin de İnegöl Belediyesine tahsisinde sona gelindiği bildirildi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığındaki olağanüstü meclis toplantısı bir maddeyi masaya yatırdı.

HASAM YAPILACAK

Kemalpaşa Mahallesindeki huzurevi binası ve çevresindeki 5 bin 444 metre kare alanın Sağlık Bakanlığına tahsisi konusuyla alakalı bilgilendirme yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Eski hastane yeri diye tabir ettiğimiz yerin hemen yan tarafından şu anda huzurevi, Ketem ve 112 noktasının bulunduğu alanın Halk Sağlığı Merkezi (HASAM) olması planlanıyor. Daha söz konusu alanı 5 yıllığına tahsis etmiştik. Bunu 25 yıllık bir protokole bağlamamız gerekiyordu. Sağlık bakanımızın çok önem verdiği bir proje. 3-4 katlı bir HASAM binası yapılacak.” Dedi.

22 dönümlük Eski hastane yerinin 14 dönümlük alanın sağlık bakanlığından belediyeye tahsisinin yapıldığını bildiren Aktaş, “Verem savaş dispanserinin de içinde bulunduğu kalan 8 dönümlük alanın tahsisi ile alakalı da bize sunulan; şu anda huzurevi, Ketem ve 112 noktasının bulunduğu 5 bin 444 metrekarelik belediyemize ait alan sağlık bakanlığına tahsis edilecek. 8 dönümlük alanda akın zamanda sağlık bakanlığından bize tahsis edilecek. Takas gibi düşünülebilir. Heykel civarındaki alanı da kullanıma açmış olacağız.” Diye konuştu.

PROJE BAŞVURULARINDA SONA GELİNDİ

Yeni Belediye binası ve meydanla alakalı son aşamaya gelindiğini aktaran Aktaş, “Projeler ile alakalı müracaatlar yapıldı. Haziran ayının ilk haftasında başvurular sonlanacak. Ortaya çıkan projeleri paylaşacağız.” İfadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından belediyeye ait 5 bin 444 metrekarelik alan Sağlık Bakanlığına 25 yıllığına tahsisi konusu oylanarak, oybirliği ile kabul edildi.

Meclisin ardından bilgilendirme yapan Başkan Aktaş, “Katı atık transfer istasyonuna 10 kamyon atık getiriyordu. Artık bir araç o işi görecek. Zamanla personelden, ekonomik anlamda tasarrufumuz söz konusu olacak.” dedi.

Son Güncelleme: 17.05.2016 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<