'Muhtarlar Devletin Vatandaşa Uzanan En Sıcak Eli'

18 Ekim 2017 Çarşamba 17:27
'Muhtarlar Devletin Vatandaşa Uzanan En Sıcak Eli'

Bu yıl ikinci kez kutlanacak olan 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi tarafından ilçedeki muhtarlara yönelik yemek tertip edildi. Yemekte konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlerini hatırlatarak “Muhtarlar devletin vatandaşa uzanana en sıcak eli” dedi.

2015 yılında resmi gazete yayınlanan ve 19 Ekim 2016 yılında ilk kez kutlanan Muhtarlar Günü, bu yıl ikinci kez düzenlenen etkinliklerle kutlanacak. Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi de ilçede bulunan 116 mahalle muhtarına yönelik yemek tertip etti. Bugün 12.30’da Zeynel İnegöl Köftecisinde gerçekleştirilen yemeğe kırsal ve merkezde bulunan muhtarların tamamına yakını katılım gösterdi. Yemekte Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte kırsaldan sorumlu Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demire ve yönetim kurulu üyeleri ile meclis üyeleri hazır bulundu.

BAŞKANIMIZI DAHA İYİ YERLERDE GÖRMEK İSTİYORUZ
Yemeğin ardından İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman kısa bir selamlama konuşması yaptı. Geçtiğimiz yıl Muhtarlar Gününün ilkinin kutlandığını hatırlatan Kayman, “Bugüne kadar her daim yanımızda olan Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a bu özel günümüzü de unutmadığı için teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi geçen yıl ilkini kutladık Muhtarlar Günümüzün. Başkanımız yoktu o gün. Bu yıl ben de olacağım dedi. Bugün de muhtarlar günü vesilesiyle bizleri yemekte bir araya getirdi. Yarın tüm muhtarlarımızı Atatürk anıtında beklediğimizi de buradan ifade etmek istiyorum. Ben programı düzenlediği için Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah kendisini daha iyi yerlerde görmek istiyoruz” dedi.

MUHTARLARIMIZI ÖNEMSİYORUZ
AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel de Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a böyle özel bir program düzenlediği için teşekkür etti. Konuşmasında muhtarların önemine dikkat çeken Demirel, “Siz muhtarlarımız bizler için çok değerlisiniz. Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmadan evvel hiçbir Cumhurbaşkanı haftada bir veya 15 günde bir muhtarları ağırlamamıştı. Biz bunlarla gurur duyuyoruz. Sizleri de her zaman önemsiyoruz. Sizlere verdiğimiz önemin vesilesiyle de İnegöl’de yüzde 74 gibi rekor bir oy aldık. Bunda sizin de payınız çok büyük. Sizlerin eleştiri ve önerilerini her zaman dikkate aldık. Programa katılımlarınızdan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılar diliyorum” diye konuştu.

“DEVLETİN VATANDAŞA UZANANA EN SICAK ELİ”
Demirel’in ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş davetli muhtarlara yönelik bir konuşma yaptı. Muhtarlar Gününün bu yıl 2’ncisinin kutlanacağını hatırlatan Aktaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun muhtarlara ilişkin bir sözünü de anımsatarak “Kendisi de yerel yönetimlerden gelen, bir yerel yönetici olan çok değerli Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda geçen yıl ilki kutlanan muhtarlar gününün bu yıl 2’ncisi kutlanacak. Bizler de inşallah sabah heykel önündeki etkinliklerde bulunacağız. Yemeği de öncesinde burada gerçekleştirelim istedik. Yemek, kahve aslında işin bahanesi. Maksat bir araya gelmek. Geçen yıl İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu yaptığı bir konuşmada muhtarlar için şöyle bir şey ifade etmişti; ‘Devletin vatandaşa uzanana en sıcak eli.’ Vatandaş biliyorsunuz bir devlet dairesine giderken biraz çekinerek gidiyor, biraz belki hicap duyarak gidiyor ama muhtarın yanına gelirken rahat ve en samimi duygularıyla geliyor” dedi.

İÇİ SİZİ DIŞI BİZİ YAKAR
Muhtarlığın dışarıdan kolay gözükebileceğini ancak önemli bir sorumluluk olduğunu da vurgulayan Başkan Aktaş, “Dışarıdan davulun sesi hoş gelir ama bir de gelip size sorsalar. Ben de dönem dönem bulunduğum makamla ilgili bunları duyuyorum. Ne rahat o açılıştan bu açılışa, bu yemekten bu yemeğe koşuyor diyorlar. İçi sizi dışı bizi yakar. Bilmezler ki Çavuşköy muhtarı yollar asfalt olacak mı diye sıkıntı içerisinde. Gelir isyan ederler neden kilit parke yapılmadı, bu park neden yapılmadı… Hepsinin kendine göre sıkıntıları var. Sıkıntı ve problemler insanın olduğu yerde hiçbir zaman bitmez. Biz 80 milyon nüfuslu güçlü bir ülkeyiz ama etrafı ateş çemberine dönmüş, üç tarafı denizlerle dört tarafı çakallarla çevrili bir ülkeyiz. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle, inşallah olmaz ama korkarım ki yarın da böyle olacak. Bu ülke üzerinde hesaplar kitaplar her zaman olacak. Eğer tarih okuyan, araştıran ağabeylerimiz varsa içimizde bunun geçmişte de böyle olduğunu bilirler” şeklinde konuştu.

HER ZORLUKTA KENETLENMESİNİ BİLEN BİR TÜRKİYE VAR
Ülke gündemine ilişkin de konuşan Başkan Aktaş, şöyle devam etti: “Bizi bazen sağ sol diye, bazen alevi sünni diye, bazen Türk Kürt diye, bazen güneyden, bazen doğudan, bazen batıdan kurcalayarak bu ülkenin huzuru ve rahatını kaçırmaya çalıştılar. Şöyle bir kafayı kaldırıp baktığımızda hamdolsun biz çok güçlü bir ülkeyiz. Afrika’da da, Uzakdoğu’da da, Amerika’da da ülke görmüş bir kardeşiniz olarak söylüyorum; biz cennet gibi bir memlekette yaşıyoruz. Farklı siyasi düşünceler, farklı dünya görüşleri olabilir ama cenabı Allah bizleri öyle bir yerde dünyaya getirmiş ki vallahi biz bunun şükrünü eda edemeyiz. Sıkıntılar, problemler muhakkak suretle var ama hamdolsun ihtilalinde de ihtilal girişiminde de krizinde de sıkıntısında da her zaman kenetlenmesini bilen bir Türkiye ve Türk insanı var.”

“MUHTARLIK SORUMLULUK İSTEYEN VE MEŞAKKATLİ BİR GÖREV”
“Her şey dört dörtlük mü? Ben Avrupa’ya da Amerika’ya da en gelişmiş şehirlere, ülkelere de gittim. Görüyorsunuz Amerika’da kasırgadan, su baskınlarından binlerce insan ölüyor. Sıkıntı problem her yerde var. Allah’a hamdolsun bizim şehrimizde de sıkıtı ve problemlere rağmen merkeziyle kırsalıyla büyüyen ve dimdik ayakta duran bir bir İnegöl var. Çok şükür A partisinden B partisine, İnegöl birlik ve beraberlikle çok güzel işlere imza atıyor. Bunu sağlama ve temin etme noktasında sizlerin de gerçekten üzerinde büyük sorumluluklar var. Siz bir siyasi parti kanalıyla gelmiyorsunuz. İcra ettiğiniz görev sorumluluk isteyen ve meşakkatli bir görev. Türkiye’de kırsal ve merkez mahalleler olmak üzere yaklaşık 51 bin muhtarımız var. Bunların çoğunluğu kırsalla alakalı. Çok büyük nüfuslu muhtarlıklarımız var, nispeten daha küçük nüfuslu muhtarlıklarımız var. Bir mahallenin nüfusunun büyük olması o muhtarın işinin zor, nüfusu küçük olan mahallenin muhtarının da işi kolay anlamına gelmiyor. Küçük yerlerde daha çok sıkıntı oluyor. Çözüm için imkanlar daha kısıtlı oluyor. Dolayısıyla bu manada hangi mahallede olursa olsun görev yapan herkesin yaptığı iş kutsal ve önemli.”

Konuşmaların ardından İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür mahiyetinde çiçek takdim ederken, yemeğe katılan tüm muhtarlara da İnegöl Belediyesi’nin hazırladığı hediyeler takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<