banner359

Hüda Par’dan Pkk Ve Hdp’ye çağrı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kürtlerin kendi arasında çatışmasının hiç kimseye fayda sağlamayacağını belirterek, “Böyle bir çatışma bölgeyi tamamen bir kaosa çevirir” dedi. HÜDA PAR Genel Başkanı...

31 Aralık 2014 Çarşamba 16:49
Hüda Par’dan Pkk Ve Hdp’ye çağrı
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kürtlerin kendi arasında çatışmasının hiç kimseye fayda sağlamayacağını belirterek, “Böyle bir çatışma bölgeyi tamamen bir kaosa çevirir” dedi.
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yapıcıoğlu, Cizre’de yaşanan olaylarda sadece PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’nin sorumlu olduğu yönünde bir algı oluşturulmaya çalıştığını belirterek, saldırıların arkasında farklı farklı örgütlerin olmadığını, bir örgütün farklı roller üstlenmiş küçük küçük parçacıklarının bulunduğunu öne sürdü. “PKK’ya tabi olmayı kabul etmeyen ve baskılara, tek tipçiliğe direnen bir yapı olduğu için HÜDA PAR hedeftir” diyen Yapıcıoğlu, tek tipçiliği reddettiği için diğer muhalif yapıları cesaretlendirmesinin HÜDA PAR’ı PKK’nın hedefi yaptığını söyledi.

PKK VE HDP’YE SESLENDİ
Kürtlerin iç çatışmasının herkesten önce Kürtlerin felaketi olacağını kaydeden Yapıcıoğlu, “Ben PKK’ya ve onun siyasi temsilcisi HDP’ye seslenmek istiyorum. Sizin de olaydan hemen sonra yaptığınız açıklamalarda kabul ettiğiniz gibi, Kürtlerin kendi arasında çatışması hiç kimseye fayda sağlamaz. Böyle bir çatışma bölgeyi tamamen bir kaosa çevirir. Türkiye’deki bir iç savaştan önce belki de Kürtlerin kendi arasındaki bir iç savaş gündeme gelir. Eğer gerçekten Kürt halkının iyiliğini istiyorsanız, Kürt halkının haklarını talep ettiğiniz iddianızda doğruysanız, Kürtleri birbirine karşı kışkırtmaktan, onları birbirine düşürmekten ve size benzemeyen farklı bir çizgide siyaset yapmak isteyen Kürtlere saldırmaktan bir an önce vazgeçin" diye konuştu.
HÜDA PAR’ın silahlı bir kolunun da olmadığını ifade eden Yapıcıoğlu, saldırıların devam etmesi ve bıçağın kemiğe dayanması durumunda halkın kendi kendini savunma haline geçmek zorunda kalacağını kaydetti. Olayların abartıldığı yönündeki iddialara katılmadığını söyleyen Yapıcıoğlu, olayların vahametinin yeterince fark edilmediğini ifade ederek, “Bu olaylar gün ve gün şiddetlenerek devam edecek gibi seyir izliyor” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<