banner359

"Kavga Meclis tabiatına aykırı"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, TBMM’de yaşanan kavgaya ilişkin, “Milletvekillerimizin birbirlerine karşı şiddet kullanmasına dönüşmemesini ben şahsen tercih ederim. Ama olmuştur, inşallah bundan sonra tekrar etmez” dedi.AB...

19 Şubat 2015 Perşembe 11:51
AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, TBMM’de yaşanan kavgaya ilişkin, “Milletvekillerimizin birbirlerine karşı şiddet kullanmasına dönüşmemesini ben şahsen tercih ederim. Ama olmuştur, inşallah bundan sonra tekrar etmez” dedi.
AB Bakanlığı ofisinin açılışı için İzmir’e gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İzmir Valiliği’ni ziyaret etti. TBMM’de İç Güvenlik Yasası görüşülürken çıkan kavgaların hoş bir durum olmadığını ifade eden Bozkır, kavganın Meclis tabiatına aykırı olduğunu söyleyerek, “Milletvekillerimizin birbirlerine karşı şiddet kullanmasına dönüşmemesini ben şahsen tercih ederim. Ama olmuştur, inşallah bundan sonra tekrar etmez” dedi.
İç güvenlik meselesinin Meclis’in gündeminde olduğunu belirten Bozkır, “Maalesef gergin bir ortam oldu ama İç Güvenlik Yasası ile ilgili müzakereler henüz başlamadı. Yasaya bağlamak doğru değil. Yasa uzun süredir Türkiye’nin gündemindeydi. Bakanlar Kurulu’nda da geçtiğimiz yılın sonlarında görüşüldü. Her maddesi, her kelimesi üzerinde uzun uzun tartışıldı. AB Bakanlığı olarak da yasayla ilgili AB müktesebatını, AB’ye üye ülke uygulamalarını, Batı ülke uygulamalarını titizlikle inceledik. Bu yasa, bu ülke uygulamaları ve müktesebatına aykırı hiçbir tarafı olmayacak şekilde hazırlandı” diye konuştu.

“YASANIN DÖRT ÖNEMLİ NOKTASI VAR”
Yasanın dört önemli noktası olduğunu ifade eden Bakan Bozkır, “Biri jandarma teşkilatının uzun zamandır beklendiği çerçevede sivil yönetime bağlanması. Bu, Türkiye’nin belki de sivil asker dengelerinde atılmış en önemli adımlardan birisi olacak. İkinci husus Molotof kokteyliyle ilgili. Molotof kokteyli dünyanın hemen her yerinde silah olarak kabul ediliyor. İnsanlara zarar verecek şekilde kullanılması, barışçı gösteri yapmak isteyen, fikirlerini gösteriyle açıklamak isteyen insanlarımızı, gösterini niteliğini değiştirme amacına yönelik bazı kişilerin bu imkandan yararlanmamasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<