banner359

"mahkeme Adil Karar Vermelidir"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Ali İsmail Korkmaz davası ile ilgili olarak,”Mahkeme adil karar vermelidir” dedi.Gezi olaylarında Eskişehir’de yaralandıktan sonra tedavi gördüğü...

14 Temmuz 2014 Pazartesi 13:49
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Ali İsmail Korkmaz davası ile ilgili olarak,”Mahkeme adil karar vermelidir” dedi.
Gezi olaylarında Eskişehir’de yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın Kayseri 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasına katılan HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, dava ile ilgili konuştu. Demirtaş, “Doğrusu Türkiye’nin son dönemlerde yaşanan en acı en trajik olaylardan bir tanesi Ali İsmail Korkmaz’dır. Her halde bu ülkede insanlıktan nasibini almamış içine sindiremeyeceği bir vahşet örneğidir. Dolayısıyla kırılan bu insan onurunu onarılmaya muhtaç kamu vicdanını tek başına yargılama ile ortadan kaldırılamayacağını düşünüyorum. Yargılamadan ne sonuç çıkacak beraber izleyeceğiz. Duruşmanın sonunda kararı göreceğiz. Bugün karar çıkmaz diye düşünüyorum. Asıl telafi edilmesi gereken nefret söylemi ile ötekileştirici, düşmanlaştırıcı bir dile ile toplumum birbirine karşı neredeyse linç ettirecek hale getiren siyasetin dili başta Başbakan olmak üzere gezi direnişi sırasında özgürlükleri için, yaşam tarzları için, kendi gelecekleri için direnen gençlere karşı kullandığı dildir asıl cezalandırılması gereken. Asıl onarılması gereken, asıl düzeltilmesi gereken odur” dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgilide konuşan Demirtaş, şunları söyledi:
“Bu konudaki eleştirilerimiz üzerine özellikle TRT kanalı biraz daha politikasını esneterek yayın yapmaya başladı. Bunun adil ve eşit bir hale gelmesi lazımdır. Başka türlü demokratik bir seçimden söz edilemez. Ben özel kanallarında bu konuda vicdanlı davranmasını rica ediyorum. Özel kanallarda TRT kanunu gibi bir kanun yok ama basın ahlak ilkeleri var. Zaten Türkiye’de 3 tane aday var. Halkın o adaylara eşit derecede ulaşmasını istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Herkes biliyor ki ben koltuk sevdası için Çankaya sevdası için aday olmadım. Türkiye’de bütün kesimlerin işçilerin, yoksulların ve cebinde ekmek parası olmayanların sesi olmak için aday oldum”.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<