banner359

Meclis’te ’’toprak kaybı’’ tartışması

Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun tahliyesine yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düzenlenen Şah Fırat operasyonu Genel Kurul’da hükümet ve muhalefet milletvekilleri arasında hararetli tartışmalara neden oldu. MHP...

24 Şubat 2015 Salı 20:17
Meclis’te ’’toprak kaybı’’ tartışması
Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun tahliyesine yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düzenlenen Şah Fırat operasyonu Genel Kurul’da hükümet ve muhalefet milletvekilleri arasında hararetli tartışmalara neden oldu.
MHP Grubu’nun Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun tahliye operasyon konusunda Meclis Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesi konusunda AK Partili ve muhalefet milletvekilleri söz alarak kürsüde görüşlerini dile getirdi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi oturduğu yerden söz alarak ayağa kalktı. "Süleyman Şah Türbesi’nin IŞİD’e teslim edilerek TSK’nın oradan geri çekilmesinin Hükümet tarafından bir başarı olarak sunulduğunu" savunan Hamzaçebi, "Aslında bu bir hezimettir. Bu hezimeti, muhalefet konuşmacıları, MHP ve CHP konuşmacıları kürsüden ifade ediyor" dedi.
1921 Ankara Anlaşması’nın 9’uncu maddesini okuyan Hamzaçebi, "İşte cumhuriyetin, Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmanlıdan miras Süleyman Şah Türbesi’ne bakışı. Siz, Osmanlı’dan miras, cumhuriyetin koruması altında olan bir vatan toprağını bir başka ülkeye, ’ülkeye’ bile diyemeyeceğim, IŞİD’e terk ettiniz, kaçtınız, geldiniz, bunu burada bir de başarı diye anlatıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"O BAYRAK İNER, O ASKER GİDER"
"Hiç uzağa gitmeye gerek yok" diyen Hamzaçebi, 1996 yılında Türkiye ile Yunanistan arasında krize neden olan "Kardak Kayalıkları"nı örnek vererek, "Ege Denizi’nde bir kayalık vardı. Kayalık size göre vatan parçası değildir. ’Kayalık, ne olacak? Verelim gitsin’ dersiniz siz, Yunanlılara, Yunanistan’a. Zamanın Başbakanı dedi ki ’Yunanlılar oraya bayrak çekince ’O bayrak iner, o asker gider.’ Bu tavrı gösterebilen bir Başbakan yok. Kaçmış, gitmiş oradan, PYD onlara kılavuzluk yapmış. Türk Ceza Kanunu’nun 302’inci maddesi Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğinde bulunan bir toprağı bir başka ülkeye terk ederseniz ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla cezalandırılırsınız. Davutoğlu ve ekibi, bu cezayı görecektir bu ülkede, bunu yaşayacağız ve göreceğiz, bunun adı vatana ihanettir" şeklinde konuştu.

"ASLA VE ASLA BİR TOPRAK KAYBIMIZ OLMADI"
Bunun üzerine sataşma olduğu gerekçesiyle oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’tan söz alarak kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Süleyman Şah Türbesi münasebetiyle kesinlikle, asla ve asla bir toprak kaybımız olmamıştır. Bayrağımız Suriye’de yeni bulunan güvenlikli alanda dalgalanıyor ve türbe de orada inşa edilmeye başlandı" dedi.
Aydın, şöyle devam etti:
"Tabii ki birileri bekliyordu ki o yangın çemberindeki emanetlerimizin, oradaki subay, astsubaylarımızın… ’Olabilir mi ki o yangının içerisinde acaba birtakım -Allah muhafaza- şehit haberleri gelir de burada bir şekilde bir rant elde edebilir miyiz?’in hesapları içindeler miydi? O yangının içerisinde tereyağından kıl çeker gibi -bakın bir daha söylüyorum- o emanetlerimizi mübarek emanetlerle, sandukalarla beraber emin bir yere almışız, taşımışız ve dünya bunu alkışlıyor. Ama birilerinin, özellikle, Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları eğer Suriye rejiminin resmi ajansında manşet olabiliyorsa asıl sorgulanması gereken budur diye düşünüyorum. Dolayısıyla, Suriye’de bir toprak kaybımız yoktur. Hükümetimiz milletimizin hukukunu en iyi şekilde savunmuştur ve şu anda Suriye’de gene bayrağımız, şanlı bayrağımız dalgalanmaya devam ediyor."
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<