banner359

"Umarım iktidar muhalefetin endişelerini dikkate alır"

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, İç Güvenlik paketiyle ilgili olarak, "Ümit ediyorum ki iktidar partisi, muhalefet ve kamuoyunun endişelerini dikkate alarak bu yasanın meclisten çıkarılmasını düşünür” yanıtını...

21 Şubat 2015 Cumartesi 16:53
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, İç Güvenlik paketiyle ilgili olarak, "Ümit ediyorum ki iktidar partisi, muhalefet ve kamuoyunun endişelerini dikkate alarak bu yasanın meclisten çıkarılmasını düşünür” yanıtını verdi.
Başbuğ, milletvekili adaylığı için kendisine henüz bir teklif gelmediğini kaydetti.
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, bir alışveriş merkezinde yeni kitabı “Nasıl bir Türkiye?”yi okuyucuları için imzaladı. İmza törenine katılan kitapseverler Başbuğ ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.
İmza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbuğ, kitapta özellikle askeri görevleri esnasındaki tecrübelerine değindiğini belirtti. Başbuğ “Kitabın son bölümde de nasıl bir Türkiye görmek istediğimizi, karşılaştığımız problemleri ve çözüm yollarını anlatmaya çalıştım. Düşündüğümüz şeyleri bu kitap aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmaktı amacımız” dedi.

“DEMOKRASİDE İDEAL ÇOĞULCULUĞU YAKALAMAKTIR”
“Anayasaya göre Türkiye Cumhuriyeti demokratik, sosyal, laik bir hukuk devletidir” diyen Başbuğ, “Tabii demokratik devlet niteliğine baktığımız zaman demokraside ideal çoğulculuğu yakalamaktır. Önemli olan çoğulculuktur” diye konuştu.

“İÇ GÜVENLİK YASASIYLA İLGİLİ KAMUOYU VE MUHALEFETİN CİDDİ ENDİŞELERİ VAR”
Başbuğ, mecliste tartışılan İç Güvenlik Yasası ile ilgili soruya, “İç güvenlik yasasıyla ilgili olarak bugün gerçekten muhalefet partilerinin ve toplumun bir kesiminin de ciddi endişeleri olduğunu duyuyor, izliyoruz. Eğer demokraside ideali yakalayabilirsek çoğulculuğu düşünmemiz lazım. Çoğulculukta da, çoğunluğa sahip iktidarın diğer tarafların ve kesimlerin düşüncelerini de bu konuya ilişkin teklifleri de düşünmesi ve değerlendirmesi kanaatimce doğru olur. Son günlerde özelikle bu iç güvenlik yasası ile ilgili olarak gerek Türk toplumunun büyük bir kesimi ve siyasi partilerin ciddi endişeleri var. Ümit ediyorum iktidar partisi de bu muhalefetin ve kamuoyunun endişelerini dikkate alarak bu yasanın meclisten çıkarılmasını düşünür. Bu da arzu edilen demokrasinin gelmesi gereken noktadır. Ben olayı böyle değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.
Başbuğ milletvekili adaylığıyla ilgili kendisine bir teklif gelip gelmediği hususundaki soruya ise “Hayır” yanıtını vermekle yetindi.
İlker Başbuğ’un çocukluk günlerinden bu yana özel albümünden fotoğrafların da yer aldığı kitapta, 6-7 Eylül olayları, Başbuğ’un Silivri günleri, Kürt açılımı, zorunlu din dersi, gezi olayları, IŞİD, Türkiye’nin askeri sorunları gibi pek çok konu ele alınıyor. Kitapta İlker Başbuğ, siyasi, ahlaki ve kültürel olarak “Nasıl Bir Türkiye" olması gerektiğini anlatmaya çalışıyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<