Hemşirelik Üniversitede Tartışıldı

Uludağ Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, üniversitenin 40. kuruluş yıldönümü dolayısıyla “Hemşirelikte Güncel Sorunlar ve Yaklaşımlar” konulu sempozyum düzenledi.Ana teması ‘Değerlerin hemşirelik eğitim ve uygulamasına yansıması’...

05 Kasım 2015 Perşembe 11:46
Hemşirelik Üniversitede Tartışıldı
Uludağ Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, üniversitenin 40. kuruluş yıldönümü dolayısıyla “Hemşirelikte Güncel Sorunlar ve Yaklaşımlar” konulu sempozyum düzenledi.
Ana teması ‘Değerlerin hemşirelik eğitim ve uygulamasına yansıması’ olarak belirlenen sempozyumun açılış törenine Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Eray Alper, Prof. Dr. Mehmet Yüce, UÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Berrin Tunca, akademisyenler, hemşireler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde iki gün sürecek sempozyumda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, sağlık teknolojilerindeki yeni gelişmelerin hemşirelik mesleği için de yeni fırsat ve zorlukları beraberinde getirdiğini söyledi.
Meslekte her gün test sonuçları, görüntülemeler, kan sayımları ve ilaç hazırlamanın elektronikleştiğine işaret eden Prof. Dr. Eray Alper,Hemşirelerin dijital ortamda daha fazla zaman geçiriyor. Kendisini bu yönde eğitmesi gerekiyor. Hemşirelik mesleği sadece genişlemekte kalmamakta, aynı zamanda derinleşmektedir. Yoğun uzmanlaşma alanlarının ortaya çıktığı meslekte sağlık sistemini çok yönlü etkileyen kompleks konular da eklenmektedir. Sağlık bakımının gittikçe altından kalkılamaz maliyetleri sebebiyle hastane yataklarındaki kronik bakımı işlevleri hastaların evlerindeki izleme programlarına doğru kayacak, hemşireler webde canlı bakım hizmetleri sunabilecektir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<