banner359

Psikolog Kısaer: “Dünyada En Zor İş Ergenlik Çağındaki Gençle İletişimdir”

Bursa’da, Özel Hayat Hastanesi tarafından ebeveynlere ergenlik dönemi seminerleri veriliyor.İncirli Kültür Merkezi’nde Uzman Klinik Psikolog Dilek Kaymak Kısaer’in verdiği seminerler üç hafta sürecek. Ücretsiz seminerlere katılanlara sertifika...

09 Aralık 2015 Çarşamba 15:22
Psikolog Kısaer: “Dünyada En Zor İş Ergenlik Çağındaki Gençle İletişimdir”
Bursa’da, Özel Hayat Hastanesi tarafından ebeveynlere ergenlik dönemi seminerleri veriliyor.
İncirli Kültür Merkezi’nde Uzman Klinik Psikolog Dilek Kaymak Kısaer’in verdiği seminerler üç hafta sürecek. Ücretsiz seminerlere katılanlara sertifika verilecek. “Dünyada ergen olmaktan daha zor bir şey varsa, o da ergenlik çağındaki bir gençle iletişime geçmektir” diyen Psikolog Kısaer, “Ergenlik döneminde çocuğunuzun artık eskisinden farklı ve kendine özgü bir fert olduğunu kabullenmelisiniz. Bu dönemi sakin ve huzurlu bir biçimde çocuğunuzla birlikte ancak doğru iletişim kurarak atlatabilirsiniz. Ailelerin çoğu ‘Çocuğumuz bizimle hiçbir şeyi paylaşmıyor, gizliyor’ der. Gençlerin çoğu da ‘Aileme anlattığım zaman beni dinlemiyorlar, ne söylesem hemen tepki veriyor, kızıyor ya da nasihat ediyor. Beni anlamıyorlar, ben de hiçbir şeyi anlatmıyorum’ diyor. Onunla konuşurken geçirdiğiniz zamanın en az 2 katını onu dinleyerek geçirin. O konuşurken başka bir işle uğraşmadan, onunla göz teması kurarak dinleyin” diye konuştu.
ÖFKELİ ERGENLE İLETİŞİMİN YOLU
Öfkeli bir ergenle nasıl iletişim kurulabilir sorusunu da cevaplayan Kısaer, “Ergenler hata yapabilir; iyi bir anne baba olmanın yolu ergenler hata yaptığında doğru davranabilmektir. Çocuklarınız size öfkeyle bağırıp çağırıyorsa kendinize sormanız gereken soru, ‘Bu davranışı kimden öğrendi?’ olmalıdır. Çocukların öfkelerini kontrol altına almak için önce kendi öfkemizi kontrol altına almayı öğrenmeliyiz. Çocuğunuz öfkesini dışa vuruyorsa soğukkanlılığınızı kaybetmeyin. ‘Benimle böyle konuşamazsın, kes sesini, odana git!’ şeklindeki konuşmalar bu öfkeyi daha da artırır. Onu sakinleşince dinleyebileceğinizi söyleyin. Sakinleştikten sonra onu dinleyip, ‘Sen benim şunu-bunu yapmama kızmışsın’ şeklinde bir konuşmayla onu anladığınızı gösterdikten sonra kendi bakış açınızı ve duygularınızı paylaşın” şeklinde konuştu.
Özel Hayat Hastanesi’nin düzenlediği seminerlerin sonuncusu 15 Aralık 2015 tarihinde saat 16:00’da İncirli Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<