Afyonkarahisar’da dün traktöre bağlı çalışan hasat makinesine kaptırdığı kolu dirseğinden kopan 13 yaşındaki çocuğun kopan kolu tekrar dikildi.
Dün akşam saatlerinde Afyonkarahisar’dan yola çıkarak kopan kolu tekrar diktirilmek üzere Konya’ya getirilen 13 yaşındaki M. K. isimli çocuk ameliyat edildi. Özel bir kutuya konulan kopan koluyla birlikte ambulansla Konya Hospital’a getirilen M.K hemen ameliyata alındı. Yaklaşık 4 saat süren ameliyat sonrasında kopan kolu tekrar dikilen M.K’nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün, dün akşam saatlerinde M.K’nın sağ kolu kopmuş olarak hastaneye getirildiğini belirterek, “112 ekiplerine kolu çok uygun şartlarda zamanında bize ulaştırdıkları için teşekkür ediyorum. Bu ameliyatın başarısında olmazsa olmaz bir faktör. Kol uygun şartlarda bize getirildi. Kötü bir yaralanma olmuş. Hasat esnasında makineye kaptırılmış ve bunun neticesinden makine kolu çekip kopartmış. Bu yüzden birkaç yerden kopmalar ve kemiklerin parçalanması söz konusu olmuş. Ama çocuk olduğu için bütün şartları zorlayarak kemikleri birbirine aktararak, damarlar için yama kullanarak onarımları yaptık. Ameliyatımız başarılı geçti. Şu anda çocuğun sağlığı ve kolun durumu iyi” dedi.
Bu tür durumlarda ilk 10 günün risk taşıdığını aktaran Öğün, “Bu süreç içinde biz ne kadar diktiğimiz damarlarda pıhtılaşmayı engelleyecek tedavi yapsak da bu damarlarda tıkanmalar olabiliyor. Buna bağlı olarak sonraki dönemde diktiğimiz kol canlılığını yitirebiliyor. Ancak bunlar olabilecek ihtimaller. Şuan itibariyle bir problemimiz yok. Hastanın takibine devam edeceğiz en az 1-2 hafta daha hastanemizde kalması gerekiyor” diye konuştu.
Edinilen bilgilere göre olay, Afyonkarahisar’ın Çay ilçesine bağlı Karacaören beldesinde meydana geldi. Evlerinin yakınında traktöre bağladığı saman makinesinde çalışan 13 yaşındaki M. K. sağ kolunu makine ile traktör arasındaki şafta sıkıştırdı. Çocuklarının kanlar içerisinde bağırdığını gören aile, hemen talihsiz çocuğun kopan kolunu şafttan alarak kendi imkanlarıyla oğullarını Çay İlçe Devlet Hastanesi’ne götürdüler. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından 13 yaşındaki çocuk 112 Acil Servise ait ambulans ile hemen Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi. Doktorların müdahale ettiği çocuğa ailesinin isteği üzerine ameliyat için Konya’daki özel bir hastaneye sevki yapıldı.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın