Bedenini kadavra olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağışlayan gazeteci Yaşar Sezginer’in cenazesi düzenlenen törenle ailesine teslim edildi. 2012 yılında vefat eden ve bedenini kadavra olması için bağışlayarak 400 öğrencinin eğitimine katkıda bulunan gazeteci Yaşar Sezginer, 2 Kasım Pazar günü toprağa verilecek.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, sürekli basın kartı sahibi Yaşar Sezginer, 2 yıl önce İzmir’de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Sezginer, vefatından tam 5 yıl önce vücudunu tıp araştırmalarında kullanılmak üzere Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağışladı. Prosedür gereği kadavra üzerindeki incelemelerin sona ermesinin ardından cenaze, düzenlenen törenle ailesine teslim edildi.
Törende konuşurken duygulanan Yaşar Sezginer’in kızı Mehveş Isı, “Bu bağış aslında hepimizi sarstı. Ama sonra cenazeyi geri alarak dinen babamı defnedebileceğimi öğrenince aile olarak içimiz rahatladı. İstanbul’a döndüğümde çeşitli kaynaklardan, bu bağışın ne kadar değerli olduğunu ve öğrencilerin mezun olabildiğini öğrendim. Bu yüzden bugün babamla gurur duyuyorum. Ben bu bağışın sonunda başka hayatları kurtardığını düşünerek, büyük bir mutluluk içindeyim” diye konuştu.
Törenin ardından Sezginer’in tabutu öğrencilerin omuzlarında cenaze arabasına taşındı.
Yaşar Sezginer’in cenazesi Kozlu Camisi’nde öğle namazını takiben kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan’daki aile mezarlığına defnedilecek.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Galatasaray Maçı Öncesi RAMS Park’ta Dikkat Çeken Görüntüler

Yemek ocağa kendi çıktı, onlarca yorum aldı

Bu işin suyu çıktı dedirtecek talep!

Onlarca kişi peşinden koştu! Yorumlara tepki yağdı

İnegöl’de sosyal medyaya yansıyan af çağrısı gündem oldu

Erdoğan'ın bu sözleri 32 yıl sonra Bursa'da ortaya çıktı

İnegöl’de Ahmet Türkel Çevre Yolu’nda drift yapan sürücüye ağır ceza

İnegöl’de Alevler Yükseldi! Ormanlık Alanda Yangın Çıktı

İnegöl’de “Terzi kendi söküğünü dikemez” dedirten görüntü

İnegöl'de çay bahçesinde yedi içti hesabı ödemedi

İnegöl'de orman yangını!



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın