Ahıska Türkleri Derneğinin girişimleriyle Ahıska’yı ziyaret etmek için Ardahan’ın Posof ilçesindeki Türkgöü sınır kapısına gelen Ahıskalılar, sınır kapısından içeriye alınmadı.
100 kişilik ekip olarak iki otobüsle Posof Türkgözü sınır kapısına gelen Ahıskalılar, gerekli evrakları Gürcistan gümrüğüne verdi. Ahıska’yı ziyaret etmek isteyen Ahıska Türkleri, Gürcistan sınırında saatlerce bekletildi. Kadın, erkek, yaşlı genç 100 kişilik Ahıskalı grup, tüm girişimlere rağmen Gürcistan gümrüğündeki yetkililer tarafından girişlerine izin verilmedi.
Olayı duyan Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar’ın, sınıra giderek Türkiye deki yetkililerle ve Tiflis Ataşeliği ile yaptığı görüşmeler de sonuç vermeyince 100 kişilik grup Posof merkeze geri döndü.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!

Piyasa analizi ve gençlere tavsiyeler

İnegöl'de 4 katlı apartmandaki kaçak yapı yıkıldı

36 yaşındaki evlenmeyen kadının teyzelerine sorduğu soru viral oldu



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın