Yenimahalle Belediyesi binasına yapılan bomba ihbarı polis ekiplerini harekete geçirdi.
Alınan bilgiye göre, Yenimahalle Belediyesi binasına yapılan bomba ihbarı üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler belediyede bomba araması yaptı. Belediye çalışanlarının dışarı çıkarıldığı arama sonucunda herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi binasına yapılan bomba ihbarıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Yaşar, ülkenin hassas bir dönemden geçtiğini söyleyerek, "Bugün sabah belediyeye geldiğimde emniyetimize bir ihbar yapıldığını, Yenimahalle Belediyesi’ne bomba konduğunu, 2. kata konduğu bilgisini aldım. Ayrıca başkan yardımcımızın sekreterine sabahleyin telefon açılmış. Telefonlar tespit edildi. Emniyet görevlileri belediyemizde aramalarını yaptılar. Şu anda herhangi bir bulguya rastlanmadı" dedi.
Yenimahalle Belediyesi’nin halka eşit yaklaştığına işaret eden Yaşar, "Yenimahalle’de ayrımcılık, ötekileştirme, uygun çalışma şartları çalışanlar arasında mevcut. Bu telefon sansasyon yaratmak için açılmış olabilir. Bunu emniyet yetkilileri karar verecektir. Çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
Türkiye’nin bütünlüğünü, demokrasinin yaşatılmasını savunduğunu kaydeden Yaşar, Yenimahalle’nin Cumhuriyetin değerlerini savunacağını, ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve Atatürk’ün kurduğu rejimi savunacağını ve bu olayların kendilerini yıldırmayacağını ifade etti. Yaşar, bomba ihbarı yapan kişinin ne söylediği sorusu üzerine, “’Ben partiliyim. Bir yerlerde konuşuluyordu. Size bomba konacak’ diye üç-dört kısa cümle. Zaten konuşma süresi belli. Onları da verdi. Bize telefon eden kişinin ismi de belli” şeklinde konuştu.
Telefon eden kişinin belediyede çalışmadığını söyleyen Yaşar, Yenimahalle Belediyesi’nde her şeyin eşit şekilde yürütüldüğünü kaydetti. İhbar için Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu’nun sekreterini aradığını belirten Yaşar, bomba uzmanlarının arama yaptığını ifade ederek, paket veya silahla binaya girişin yasak olduğunu hatırlattı.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Kaçan Dana Mahalleyi Karıştırdı! Vatandaşlar Kaçacak Yer Aradı

İnegöl’de güvenlik görevlisi 1000 tabloya imza attı

Kurbanlık boğa çıldırdı! 6 kişi seferber oldu

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor

Butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun dün yayınladığı video gündem oldu



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın