Aylık en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti. Yıllık bazda ise en çok dolar kazandırdı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 Nisan ayına ait finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı. Buna göre en yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 2,68, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 2,48 oranlarıyla külçe altında gerçekleşti.
Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi yüzde 1,38, Amerikan Doları yüzde 0,99 ve Euro yüzde 0,64 oranında reel getiri sağladı. Buna karşılık mevduat faizi yüzde 1,02 ve Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 0,95 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise BIST 100 Endeksi yüzde 1,18, Amerikan Doları yüzde 0,79 ve Euro yüzde 0,44 oranında reel getiri sağlarken, mevduat faizi yüzde 1,21 ve Devlet İç Borçlanma Senetleri yüzde 1,14 oranında yatırımcısına kaybettirdi.
Amerikan Doları üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 9,54, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 9,69 oranıyla yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, BIST 100 Endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 9,37, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 9,24 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
Altı aylık değerlendirmeye göre Amerikan Doları; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 14,94, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde12,55 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde Euro, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,16, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 4,19 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
YILLIK BAZDA EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIM ARACI DOLAR OLDU
Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde Amerikan Doları; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde18,97, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 15,54 oranında yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan, Euro Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,01, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 9,69 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın