Antalya’nın Kumluca ilçesinde iki günden bu yana devam eden yağmur, Alakır Çayı üzerinde bulunan Kumluca Barajı’nın taşmasına neden oldu.
Kumluca’da iki günden bu yana aralıksız devam eden sağanak yağmur, Alakır Çayı üzerinde bulunan Kumluca Barajı’nın taşmasına neden oldu. DSİ yetkililerinin verdiği bilgiye göre, barajın dolması ile ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını, barajların yapım aşamasında hazırlanan su tahliye bölümlerinden fazla suyun bırakıldığını, barajdan denize ulaşımda kullanılan çay yatağının bu suyu taşımaya müsait olduğunu belittiler.
KAPASİTENİN YARISI KULLANILIYOR
Yetkililer Alakır Çay yatağının bin metreküp suyu taşıma kapasitesine sahip olduğunu belirtilirken, şu anda bu kapasitenin yarının kullanıldığını ifade ettiler.
HEYELAN YOLU KAPATTI
Öte yandan, yağmurun devam ettiği Kumluca ilçesinde Altınyaka, Gölcük, Kuzca, Büyükalan ve Dereköy mahallelerini ilçeye bağlayan karayolu heyelan yüzünden kapandı. Mendceyiz mevkinde toprak kayması yüzünden kapanan yolun açılması ile ilgili çalışmalar Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülüyor.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl'de Parkta Renkli Anlar! Çocuklar Su Tankeriyle Serinledi

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın