DİSK ve KESK genel başkanları “Halkı suç işlemeye teşvik” suçlamasıyla savcılığa ifade vermeye çağrıldı. İfade öncesi açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko “1 Mayıs’ı Taksim’de kutlayana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs 2014 çağrısıyla ilgili olarak “Halkı suç işlemeye teşvik” suçlamasıyla savcılık tarafından ifadeye çağrıldı. İfade vermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelen DİSK ve KESK genel başkanları, sendika üyeleri ile birlikte adliye önünde basın açıklaması yaptı.
1 Mayıs için yargılanmaktan onur duyduklarını belirten DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Geçtiğimiz 1 Mayıs’ta binlerce arkadaşımız gözaltına alındı. Yüzlercesi hastaneye kaldırıldı. Sonuç itibariyle bu devlet terörü sonrasında halkı suç işlemeye teşvik etmekten bizim ifademizi almak üzere bugün buradayız” dedi.
“1 MAYIS TAKSİM’DE KUTLANINCAYA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’’
Yargılananların kendileri değil 1 Mayıs olduğunu savunan Beko, “Dünyanın hiçbir yerinde 1 Mayıs yargılanmamıştır. Eğer biz 1 Mayıslarla yargılanacaksak bu bizim için onurdur. 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlayıncaya kadar bizim mücadelemiz devam edecektir. Biz eğer 1 Mayıs’ı İstanbul’da kutlayacaksak bunun adresi kesinlikle Taksim’dir” şeklinde konuştu.
"TAKSİM BİZİM İÇİN KUTSAL BİR YERDİR"
KESK ve DİSK olarak 2008 yılında Taksim’de 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili açmış oldukları bir dava olduğunu hatırlatan Beko, 1 Mayıs alanının Taksim olduğunun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından tescil edildiğini söyledi.
DİSK ve KESK üyeleri yaptıkları basın açıklamasının ardından savcılığa ifade vermek üzere adliye binasına giriş yaptı.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!

Piyasa analizi ve gençlere tavsiyeler



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın