Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Gümülcine seçilmiş müftüsü İbrahim Şerif tarafından verilen iftar yemeğine katılmak için Batı Trakya’ya gitti. Başbakan Yardımcısı İşler, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in süprizi ile karşılaştı.
İşler’e siyah beyaz fotoğraflar hediye eden Şerif" Bu fotoğraflar babanız Hafız Abdullah İşler’e ait. 1959 yılında Gümülcine’de çekilmiş. O yıllarda Ramazan ayında Gümülcine’ye gelen babanız soydaşlara vaazda bulunup dersler vermiş. Hafız Abdullah’ın oğlunu Başbakan Yardımcısı olarak ağırlamak bizim için onurdur. İnşallah sizi daha yüksek makamlarda görürüz" dedi.
İŞLER DUYGULANDI
Başbakan Yardımcısı İşler, "Çok duygulandım. Babam buraya gelmeden önce Gümülcine’deki dostlarına selam gönderdi. Bize hep anlatıyor. Müftünün böyle bir sürprizi yapması şaşırttı. Fotoğrafları ve selamınızı babama ileteceğim" ifadesini kullandı.
YUNANİSTAN MÜFTÜLERİ TANIMALI
İşler şöyle devam etti:
"Lozan Anlaşması’nın size sağlamış olduğu haklar çerçevesinde kimliğinizi korumanız, kültürel haklarınızı sonuna kadar yaşamanız ve özellikle de müftülerinizi özgürce seçmeniz ve seçilmiş müftülerin tanınması konusunda da tabi ki taleplerimiz var, bu taleplerin bizler de takipçisiyiz, takipçisi olmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde burada azınlık okullarında kendi dilinizi, ana dilinizi, Türkçemizi öğrenebiliyorsunuz. Fakat, son zamanlarda ana sınıflarında sadece tek dilde Yunanca eğitim dayatılmakta, bunu biz kabul edilebilir bulmuyoruz, kabul etmiyoruz. Ve bu konuda sizlerin talepleri bizlere ulaştı, bu konunun da bizler takipçisi olacağız, aynı ilkokulda nasıl ki çift dil eğitim varsa aynı şekilde burada ana sınıflarında da hem Yunanca, hem Türkçe eğitim olması konusunda elbette ki gayretlerimizi sürdüreceğiz."
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Erdoğan'ın bu sözleri 32 yıl sonra Bursa'da ortaya çıktı

İnegöl’de Ahmet Türkel Çevre Yolu’nda drift yapan sürücüye ağır ceza

İnegöl’de Alevler Yükseldi! Ormanlık Alanda Yangın Çıktı

İnegöl’de “Terzi kendi söküğünü dikemez” dedirten görüntü

İnegöl'de çay bahçesinde yedi içti hesabı ödemedi

İnegöl'de orman yangını!

Bahçeli Ev Aldı Ama Manzarası Sosyal Medyada Gündem Oldu

Hasan Toktaş’tan TBMM’de sert çıkış: “Bu açık bir aftır”

İnegöl'de Vatandaşın Yol Çilesi Kamerada

Kahvehanedekiler Oyunu Bıraktıran Görüntü!

Kız İsteme Töreni Başlamadan Krize Döndü!



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın