Batman’da bir şahıs, üç yıl önce belediye tarafından kendisine 130 bin lira para cezası kesildiğini iddia ederek evinin önünde kurduğu brandada açlık grevine girdi.
Batman’da Meydan Mahallesi Raman Caddesi üzerinde ikamet eden evli ve 9 çocuk Babası Şakir Üney, 3 yıl önce belediyeden 4 katlı bina yapılması için izin istedi. Yetkililerden sözlü olarak izin aldığını ileri süren Üney’e, evi yaptıktan 3 yıl sonra belediye tarafından 4’üncü katın kaçak yapıldığı gerekçesiyle 130 bin lira para cezası kesildi.
Kesilen 130 bin lira cezayı ödeme gücünün olmadığını söyleyen Üney, bu durumu protesto etmek için evinin önünde kurduğu brandanın altında açlık grevine girdiğini belirtti. 3 yıldır çalmadık kapı bırakmadığını ileri süren Üney, "3 yıl evvel kendi dükkânım vardı. Sattım darda olduğum için. Şuanki 4 katlı yapmış olduğum bu binamı yaptım. Tabii bu binayı yapmadan önce Belediyeden izin aldım ve öyle yaptım. Ardından 4 katlı yapmış olduğum bu binamın 4’üncü katı kaçak olduğu gerekçesiyle yıkmamı söylediler. Üç yıldır gitmedim ve çalmadığım kapı kalmadı. Ama belediye bana 130 bin lira ceza kesti. Ben bu parayı ödemem mümkün değil. O yüzden burada açlık grevine başladım. Şayet bu ceza silinmezse önce evimi yakacağım, ardından çoluk çocuğumun üstüne benzin döküp yakacağım, başka çarem yok” dedi.
Evinin önünde ’belediye mağduru olduğum için açlık grevindeyim’ pankartı asan Şakir Üney’e, çevre sakinleri de destek verdi.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Kaçan Dana Mahalleyi Karıştırdı! Vatandaşlar Kaçacak Yer Aradı

İnegöl’de güvenlik görevlisi 1000 tabloya imza attı

Kurbanlık boğa çıldırdı! 6 kişi seferber oldu

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor

Butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun dün yayınladığı video gündem oldu



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın