Bursa’nın Keles İlçesi’ndeki süt ve süt ürünleri tesislerinde üretilen ürün yelpazesine bir yenisini daha ekleyen BESAŞ, 1 litrelik günlük sütü de tüketicilerle buluşturmaya başladı.
Kırsal kalkınma anlamında Türkiye’ye örnek tesisleri bir bir Bursa’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi tarafından dağ ilçelerinin kalkınmasına yönelik olarak kurulan Keles Süt ve Süt Ürünleri tesisi, bölge üreticisi için adeta can simidi oldu. Günlük 10 ton üretim kapasitesiyle bölge çiftçilerinden topladığı sütleri, ayran, lor, yoğurt, kaşar, peyaz peynir gibi süt ürünlerine dönüştüren tesis, ürün yelpazesine yeni eklenen günlük süt ile günlük kapasitesini de 20 tona çıkardı. Böylelikle bölge çiftçisinden alınan süt miktarı da ikiye katlanmış oldu.
GÜNLÜK SÜT DAHA SAĞLIKLI
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kırsal kalkınma hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, bir taraftan ürün yelpazesi genişlerken aynı zamanda bölge çiftçisine sağlanan ekonomik desteğin de sürekli arttığını hatırlattı. Dağ ilçelerindeki kalkınmanın sağlanmasıyla amacıyla kurdukları Süt ve Süt Ürünleri Tesisinde de kapasitenin her geçen gün arttığını dile getiren Başkan Altepe, “Karbonhidrat, protein ve yağları dengeli bir biçimde içinde barındıran tek besin kaynağı olan sütte ihtiyacımız olan vitaminleri, kalsiyum, potasyum, demir, fosfor gibi yararlı birçok mineral bulunuyor. Çok faydalı bir besin kaynağı olan süte yüksek ısı (UHT) uygulandığında, içerisindeki hastalık yapan mikroorganizmalar yok edilirken vücudumuza yararlı bakteriler, vitamin ve bazı bileşikler de zarar görüyor. Ama BESAŞ Günlük Süt 72 derecede 15 saniyede tutularak üretildiği için bu tür yararlı maddeler daha az zarar görüyor. Bunun için BESAŞ Günlük Süt’ün tüketilmesi sağlık açısından daha yararlı. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlık açısından bu kadar çok yararı olan kaliteli, sağlıklı ve güvenilir BESAŞ Günlük Süt tüketmelerini sağlayalım” diye konuştu.
Mevcut tesislere eklenen 500 metrekare alanda beyaz peynir üretiminin ardından günlük süt üretiminin de başladığını hatırlatan Başkan Altepe, günlük süt işleme kapasitesinin de 20 tona kadar çıktığını da sözlerine ekledi.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Apartmanın 6. katına misafire edayısla çıkan kurbanlık gündem oldu

Kaçan Dana Mahalleyi Karıştırdı! Vatandaşlar Kaçacak Yer Aradı

İnegöl’de güvenlik görevlisi 1000 tabloya imza attı

Kurbanlık boğa çıldırdı! 6 kişi seferber oldu

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın