Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yankesiciler, camiye namaza gelen 84 yaşındaki bir emeklinin ‘pislikçilik’ yöntemiyle cüzdanındaki paralarını çaldıktan sonra kayıplara karıştı.
Olay, Müftü Mahallesi Selçuklu Camisi avlusunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, namaz kılmak için camiye gelen ve yanında getirdiği karpuzları ikram etmek üzere avluda cemaatin gelmesini bekleyen 84 yaşındaki emekli Osman Ceylan’ın yanına 2 kişi oturdu. Ceylan, ‘Hoşgeldiniz’ diyerek karşıladığı 2 kişinin bir süre sonra cüzdanındaki paraları çaldığını ileri sürerek polise başvurdu.
KARPUZ İKRAM ETMEK İSTERKEN…
Gazetecilere yaşadıklarını anlatan Osman Ceylan, “Cemaate yedirmek için iki karpuz aldım, burada yalnız oturuyordum. Cemaati bekliyordum. Onlar yaya olarak geldi, yanıma oturdu. Hatta ’hoşgeldiniz’ dedim, ’nereden gelirsiniz’ dedim, ’inşaattan geliyoruz’ dediler. Üzerime beyaz bir şey serpmişler, ’amca üstün başın batmış, kuş mu, çocuk mu işedi’ dediler. Peçeteleri çıkardılar, üzerimi silmeye başladılar. ’Öyle çıkmaz, şadırvanda yıkayayım’ dedim. Ben yıkarken arkamdan geldiler, üzerimi siler gibi yaptılar, cüzdandan parayı almışlar. Emekli maaşımdan 140 lira ve varsa bozuk para vardı içerisinde. Cüzdanı boşaltmışlar. Daha sonra ben geriye döndüm, karpuz yedireyim diye, ikisi de hızla kayboldular” şeklinde konuştu.
Şadırvandan çıkıp ’bunlar beni niye bu kadar sildiler, temizlediler, bana bir şey mi yaptılar’ derken, cüzdana baktığında içerisindeki paraların gittiğini ve yanına gelen kişilerin hırsız olduğunu anlayıp polise haber verdiğini anlatan Ceylan, "Omzumdan ta paçama kadar atmışlar. Kuş pisliği gibi beyaz bir şey. Suyla yıkayınca çıktı, boya değil. Ben şadırvanda paçalarımı yıkayıp gelene kadar gitmişler” dedi. İfadesine başvurulmak üzere Polis Merkezi’ne götürülen Ceylan, ’şikayetçi olacak mısınız?’ sorusuna, "Polise gidiyorum ama davacı değilim, bir kere davacı oldum, çok burnumdan geldi” cevabını verdi. Polis, eşkalini belirlediği 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın