Gümüşhane’nin merkeze bağlı Gümüşkaya köyünde 330 yaşında olduğu tahmin edilen 3 dut ağacı her yıl meyve veriyor.
Köyün Gonar mahallesinde Azmi Çubukçu’nun dededen kalma bahçesinde yer alan devasa boyutlu üç dut ağacı, cinsinin değişik olması nedeniyle her yıl istisnasız meyve veriyor.
Çubukçu, yanındaki dutlarda meyveler olgunlaştığı zaman yaşlı ağacın daha yeni yeni meyveye döndüğünü belirterek, bu şekliyle de ağacın dondan etkilenmediğini ve her yıl mutlaka meyve verdiğini söyledi.
Geç meyve verip, geç savan ağaçların meyvelerini satan dedelerinin babalarını, babalarının da kendilerini okutup büyüttüğünü dile getiren Çubukçu, “Büyüklerimiz ağaçların 330 yaşında olduğunu ifade ediyor. Geçtiğimiz yıllarda bazı uzmanlar da gelip yaş tespiti için çalışma yapmıştı” dedi.
Devasa boyutlarının yanı sıra gövde kalınlığının da oldukça fazla olduğu dut ağaçlarının yaşıyla ilgili kesin bir bilgilerinin olmadığını dile getiren Çubukçu, kendilerine yaş tespitiyle ilgili yardımcı olmak isteyen olursa kapılarının da açık olduğunu sözlerine ekledi.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl’de sosyal medyaya yansıyan af çağrısı gündem oldu

Erdoğan'ın bu sözleri 32 yıl sonra Bursa'da ortaya çıktı

İnegöl’de Ahmet Türkel Çevre Yolu’nda drift yapan sürücüye ağır ceza

İnegöl’de Alevler Yükseldi! Ormanlık Alanda Yangın Çıktı

İnegöl’de “Terzi kendi söküğünü dikemez” dedirten görüntü

İnegöl'de çay bahçesinde yedi içti hesabı ödemedi

İnegöl'de orman yangını!

Bahçeli Ev Aldı Ama Manzarası Sosyal Medyada Gündem Oldu

Hasan Toktaş’tan TBMM’de sert çıkış: “Bu açık bir aftır”

İnegöl'de Vatandaşın Yol Çilesi Kamerada

Kahvehanedekiler Oyunu Bıraktıran Görüntü!



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın