Rize’de ters konulduğu iddia edilen Atatürk büstü düzeltmek için çevrilince bazı vatandaşlar, daha büyük bir hata yapıldığını öne sürdü.
Rize’de yeni yapılan SGK binasının bahçesinde oluşturulan tören alanında bulunan Atatürk büstü ilginç bir tartışmayı başlattı. Geçen ay yerleştirilen Atatürk büstü ve yanındaki bayrak direkleri bahçe dışından bakıldığında göz yanılması ile büstün ters konulduğunun düşünülmesine neden oldu. Konunun bazı basın organları tarafından haber yapılması üzerine binaya bakan Atatürk büstü bu kez kara yoluna çevrildi. Tören alanına bakması gereken büst bu kez bahçe duvarına bakar hale gelince, bazı vatandaşlar daha büyük bir hata yapıldığını savundu.
Bahçe dışından bakıldığında ise büstün düzgün yerleştirildiği şeklinde bir algı oluşuyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan vatandaşlar, büstün eski halinin doğru olduğunu yeni halinin komik bir görüntü oluşturduğunu belirterek, “Büstün önündeki boşluğa, tören alanına bakması gerekir. Burada bir tören düzenlendiğinde törene katılanlar büstün yüzüne değil de ensesine mi bakacak” dediler.
Bazı vatandaşlar ise algı yanılmasının ortadan kaldırılması için büstün ve bayrak direklerinin olması gerektiği gibi binaya bitiştirilmesi gerektiğini savundu.
Konuyla ilgili binayı inşa eden firma ve SGK tarafından açıklama yapılmadı.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Galatasaray Maçı Öncesi RAMS Park’ta Dikkat Çeken Görüntüler

Yemek ocağa kendi çıktı, onlarca yorum aldı

Bu işin suyu çıktı dedirtecek talep!

Onlarca kişi peşinden koştu! Yorumlara tepki yağdı

İnegöl’de sosyal medyaya yansıyan af çağrısı gündem oldu

Erdoğan'ın bu sözleri 32 yıl sonra Bursa'da ortaya çıktı

İnegöl’de Ahmet Türkel Çevre Yolu’nda drift yapan sürücüye ağır ceza

İnegöl’de Alevler Yükseldi! Ormanlık Alanda Yangın Çıktı

İnegöl’de “Terzi kendi söküğünü dikemez” dedirten görüntü

İnegöl'de çay bahçesinde yedi içti hesabı ödemedi

İnegöl'de orman yangını!



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın