Bursalı araştırmacı yazar Murat Kavaklı tarafından kaleme alınan “Bursa Bıçakçılığı Tarihi” adlı eserin korsanının basıldığı iddia edildi.
Murat Kavaklı, yazdığı Bursa Bıçakçılığı Tarihi isimli kitabın korsanının basıldığını ileri sürerek, “Konusunda Türkiye’de ilk ve tek olan bu kitabın 1. baskısı 2007 yılında Osmangazi Belediyesi tarafından yapıldı. Yurt içinde ve yurt dışında eserin dağıtımı yapılamadığı ve eserin mevcudu tükendiği için 1. baskının korsanı basıldı. Korsan 1. baskıda dış kapak karton değil, çok incedir, bükülür. Orijinali bükülmez. Korsan kitapta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin fotoğrafı siyah- beyaz, orijinalinde renkli. Korsan kitapta 2. sayfada kitabın kimliği; yani basıldığı yer, yıl, matbaa gibi bilgiler yok. Eserimin korsanı basıldığı için gerekli mesajı almış oldum. Kim bu işi yapmışsa emek çekmiş, İstanbul’da Hasırcılar Çarşısı’nda gördüm ve bir tane de ben aldım” dedi.
Bu eserde 1500’den fazla Bursa bıçakçısının isminin yazdığını ifade eden Kavaklı, “Yüzlercesinin fotoğrafı ve hatıraları vardır. Bursa bıçakçılığının kayıt altına alınabilmiş arşiv belgeliği ve fotoğraf albümü niteliğinde. Eserin sonunda Türkiye bıçak ustalarına da yer ayrıldı. Tarihi bıçak modelleri var. Bıçağın bütün sırları bu kitapta” şeklinde konuştu.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Kaçan Dana Mahalleyi Karıştırdı! Vatandaşlar Kaçacak Yer Aradı

İnegöl’de güvenlik görevlisi 1000 tabloya imza attı

Kurbanlık boğa çıldırdı! 6 kişi seferber oldu

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor

Butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun dün yayınladığı video gündem oldu



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın