Bursa’da patlamanın yaşandığı gübre fabrikasının yakınında amonyak depolarının olduğunu belirten Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Eski Başkanı Ali Uluşahin, "Amonyak, solunması halinde öldürücüdür. Eğer bir kaza anında bu gaz açığa çıkarsa 10 kilometrelik alanda canlı yaşantısına son verir" diyerek, faciadan dönüldüğünü ifade etti.
Gemlik’te bir gübre fabrikasında geçtiğimiz günlerde yaşanan patlama, soru işaretlerini de beraberinde getirdi. 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1 işçinin ise ağır yaralandığı patlama bölgesinde Kimya Mühendisleri Bursa Şubesi yetkilileri incelemelerde bulundu.
Savcılık tarafından soruşturma başlatılan patlamanın sebebi hala belirlenemezken, çok yakın bir bölgede sıvı amonyak depolarının olduğunu belirten Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Eski Başkanı Ali Uluşahin, "Amonyak, solunması halinde öldürücüdür. Eğer bir kaza anında bu gaz açığa çıkarsa 10 kilometrelik alanda canlı yaşantısına son verir" diye konuştu.
Patlamanın ’Piril Kule’ adı verilen bölgede oluştuğunu belirten Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Kırka ise "Bu kule, gübreye piril formunun verildiği üretim aşamasıdır. Bu aşamada gübre buhar ile işleme tabi tutulur. Patlama sanılanın aksine buhar kazanında değil bu hatlarda meydana gelmiştir. Patlama etkisiyle fabrika içine metal parçaları saçılmış, işletme içerisindeki diğer binaların camları kırılmış, bazı binaların çatıları ve yan duvarları darbe etkisiyle hasar görmüştür. Bu durumda normal işletme basıncının çok üstünde bir basınçla patlama gerçekleştiğinin oldukça kuvvetli bir olasılık olduğunu belirtmek isteriz. Çevreye saçılan boru hatlarına ait parçalardaki korozyon da dikkat çekici seviyededir. Korozyon borulardaki yüksek basınç dayanımını düşüreceğinden, yüksek basınca dayanamayan boru hatları da patlamanın oluşumunu kolaylaştırmış olabilir" dedi.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın