Bursa’da 95 hektarlık bozuk vasıflı mera, 805 bin liralık harcamayla ıslah edilecek.
Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek ’mera ıslah projesi’ protokolü Orman Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerinde imzalandı. Bursa İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun’un katıldığı törende projenin hedefleri açıklandı. İlk olarak ’mera ıslah projesi’ ile Mustafakemalpaşa Paşalar Mahallesi sınırlarında bulunan toplam 95 hektarlık bozuk vasıflı mera alanı ıslah edilecek. Orman Bölge Müdürlüğü 377 bin lira, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ise 428 bin lira kaynak ayırdı.
Proje ile mera alanlarında yapılan düzensiz otlatmanın ortadan kaldırılması, mevcut mera alanlarının ıslah edilmesi hedefleniyor. Çelik, "Bizlerin asli görevlerinden bir tanesi kırsaldaki insanların refahını artırmaktır. Orman Bölge Müdürlüğü ile de orman köyleri sınırında görev alanımız çakışıyor. O yüzden iş birliğine giderek beraber hareket ediyoruz. Meraların ıslah edilerek üreticilerimizin ve Türkiye ekonomisinin hizmetine kazandırılması gerekiyor. Bizim görev alanımız dâhilinde olmasına rağmen, zaman zaman kaynaklarda sıkıntı olabiliyor. Orman Bölge Müdürlüğümüzün araç, donanım her türlü desteği var. Projede Orman Bölge Müdürlüğü sahanın ihatasını yapacak. Oradaki sahanın temizliğini yapıp ekime hazır hale getirecek. 428 bin liralık kaynak ile biz de bitki tohumu ekimi, gübrelenmesi gibi ıslahla ilgili diğer kültürel işlemleri yapacağız" diye konuştu.
Coşkun ise "Orman teşkilatı olarak iki temel gayemiz var. Bunlardan birincisi ormanları korumak ve iyileştirmek. İkincisi ise orman içinde ve bitişiğinde yaşayan halkımızın kalkındırılmasını sağlamak. Vatandaşlarımızın refah seviyesi yükselirse, ormana olan baskı da azalır. Ormanlarımızı daha iyi koruruz" dedi.
Konuşmaların ardından projenin protokolü imzalandı.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl’de güvenlik görevlisi 1000 tabloya imza attı

Kurbanlık boğa çıldırdı! 6 kişi seferber oldu

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor

Butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun dün yayınladığı video gündem oldu

İnegöl'de hareketli dakikalar! Çok sayıda ekip sevk edildi



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın