Uludağ Dağcılık Kulübü üyesi dağcılar, bu zamana kadar Türk dağcılar tarafından hiç çıkılmayan Fransa’da Alp dağlarının zirvesine tırmanacak.
Uludağ’da antrenman yapan Bursalı dağcılar, Alp Dağlarının 4 bin 208 metre yüksekliğindeki Grandes Jorases zirvesine tırmanmaya hazırlanıyor. Bu zamana kadar hiçbir Türk dağcının çıkmadığı zirveye tırmanmaya hazırlanan dağcılar, bir ilki gerçekleştireceklerini belirtti. Temmuz ayında zZirveye çıkacakları günü büyük bir sabırsızlıkla bekleyen Bursalı dağcılar, Uludağ’da idmanlarına hız kesmeden devam ediyor.
Yapacakları tırmanış hakkında bilgiler veren Uludağ Dağcılık Kulübü Başkanı İsmet Şentürk, “Uludağ Dağcılık Kulübü olarak Fransa ve İtalya Alp’lerine bir tırmanış planladık. Uludağ’ın kar ve buz kulvarlarında tırmanışlar yaparak hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu hazırlık yurt içinde diğer dağlara da çıkarak devam edecek. Fransa Alp’lerinde 4 bin 208 metre yükseklikteki Grandes Jorases zirvesine tırmanacağız. Bu zirveye daha önce Türk dağcılar tarafından hiç tırmanan olmadı. Biz bir ilki gerçekleştireceğiz” dedi.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın