Osmangazi Belediyesi, Çekirge Meydanı’nı yepyeni bir görünüme kavuşturmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 2 hektar alanı kapsayan proje için tasarım yarışması başlatıldı.
Osmangazi Belediyesi, yaya ve araç ulaşımının en yoğun olduğu Çekirge Meydanı’nı rahatlatacak bir çalışma başlatıyor. Bunun için, ‘Osmangazi Belediyesi Çekirge Meydanı ve Çevresi Mimari ve Kentsel Tasarım Projesi’ adıyla bir yarışma düzenlediklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Çekirge Meydanı, Bursa’da araç ve yaya trafiğinin en yoğun olduğu kesişme noktalarından biri. Osmangazi Belediyesi olarak yaklaşık 2 hektar alanı kapsayan çalışma ile bölgedeki yaya ve araç trafiği yeniden analiz edilecek. Alan dahilindeki mevcut yapılarda sağlıklaştırma çalışmaları yapılacak. Yıllardır sıkışık bir görüntü arz eden meydan, yapılan çalışma ve kentsel tasarım projesiyle Bursa’ya yakışan bir görünüme kavuşacak” dedi.
"Özgün projeler bekliyoruz"
Çekirge Meydanı’nı yepyeni bir görünüme kavuşturacak projenin, aynı zamanda bölgede Kentsel Dönüşümü de tetikleyeceğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bu çalışmamızı, bir proje yarışması düzenleyerek hayata geçiriyoruz. Kentsel Tasarım Müdürlüğümüzün koordine ettiği yarışmamız, ulusal düzeyde olacak. Yarışmanın amacı, mevcut imar planlarına ve doğal çevreye uyumlu, kentin kimliğine katkı sağlayacak tasarımları yansıtan, bölge ve şehir halkının kullanımına yönelik toplum yararını gözeten bir çalışmayı hayata geçirmek. Ayrıca kentsel kaliteye katkı sağlayan, peyzaj tasarımları ile desteklenen mimarlık, şehircilik, peyzaj mimarlığı ve tüm mühendislik alanlarında çağdaş ve ekonomik çözümler öneren, güzel sanatları teşvik eden, özgün öneriler geliştiren projeler elde etmek” diye konuştu.
Düzenledikleri yarışmaya, ilgili meslek kuruluşlarına bağlı mimarların katılabileceğini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Yarışmaya katılacak olan mimarlarımızdan, proje alanını yakın çevresiyle ilişkilendiren özgün projeler bekliyoruz. Yarışma sonunda, jüri tarafından seçilecek en güzel ve uygulanabilir proje, Çekirge Meydanı’nın yeni yüzü olacak” dedi.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Kaçan Dana Mahalleyi Karıştırdı! Vatandaşlar Kaçacak Yer Aradı

İnegöl’de güvenlik görevlisi 1000 tabloya imza attı

Kurbanlık boğa çıldırdı! 6 kişi seferber oldu

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor

Butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun dün yayınladığı video gündem oldu



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın