Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimi için oyunu eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte Çankaya İlkokulu’nda kullandı.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Çankaya İlkokulu bahçesinde gazetecilere açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’de halkın ilk defa Cumhurbaşkanı seçeceğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusunda yaşanan süreci anlattı. Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı’nın bugün geç saatlerde belli olacağını ifade eden Gül, “TBMM’nin seçtiği son Cumhurbaşkanı olarak ve Cumhurbaşkanı sıfatımla son kez eşimle birlikte oyumuzu kullandık. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hatırlayacaksınız, 7 sene önce Cumhurbaşkanlığı seçilme sürecinde yaşanan demokrasiye ve hukuka aykırı ve onu zorlayan olaylar söz konusu olunca o zaman bir Anayasa değişikliği yapma mecburiyetini hissetmiştik. Artık bundan sonra Cumhurbaşkanı artık halkoyu ile seçilsin kararına varmıştık. Daha sonraki referandumla halk tarafından bununda böyle olması arzusu gösterilince değişiklikler gerçekleşti ve bugün ilk defa Türkiye direk halk oylaması ile Cumhurbaşkanını seçecek. Dolayısıyla 12. Cumhurbaşkanı yarın, bugün geç vakitlerde belki de belli olmuş olacak. Bunun Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Seçim sonrası için tavsiyede bulanan Gül, “Bütün arzum, tavsiyem, artık Türkiye’nin yarından itibaren gerçek gündemine dönmesi, demokrasi ve hukuk yolunda kendisini çok daha güçlendirerek, ekonomisini çok daha sağlamlaştırarak yoluna devam etmesidir. Ümit ederim her şey bu şekilde olur” ifadesini kullandı.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın