Dışişleri Bakanlığı, Tunus’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin demokratik standartlarla uyumlu biçimde tamamlanmış olmasından memnuniyet duyduklarını açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Tunus’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, demokratik standartlarla uyumlu biçimde gerçekleştirilen iki tur sonucunda tamamlanmış olmasından memnuniyet duyulduğu vurgulanarak "Genel seçimlerde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de demokratik bir olgunluk içinde sandık başına giden Tunus halkını tebrik ediyoruz" denildi.
Tunus’ta halkın iradesinin, hür ve adil seçimler yoluyla tekrar tecelli etmesinin, Tunus için kalıcı güvenlik, istikrar ve refah dolu bir geleceğin yolunu hazırlayan, tüm bölge için de örnek oluşturan bir gelişme olduğu ifade edilerek şöyle denildi:
"Öte yandan, seçimlerin uluslararası gözlem misyonları tarafından izlenmesi de olumlu bir gelişme teşkil etmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından hükümetin de kurulmasıyla, Tunus’ta bu demokratik geçiş sürecinin başarıyla sonuçlanacağına inancımız tamdır. Türkiye, dost ve kardeş Tunus’la her alandaki işbirliğini geliştirmeye devam edecektir."
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı

Kamera kaydı olmasa kimsenin inanmayacağı o görüntü

Oylat Mağarası'nda Eğlence Dolu Dakikalar Kamerada

İSKO’da Voleybol Heyecanı Sona Erdi! Şampiyon Belli Oldu

Seyir halindeki araç alev topuna döndü!

Doğacak bebek için götürülen kıyafetler büyük tepki topladı!

Piyasa analizi ve gençlere tavsiyeler



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın