Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde düzenlenen Uluslararası Türk Daması Şampiyonası, bu yıl 17. kez dama severlere kapılarını açtı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Türk Daması Federasyonu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği Uluslararası Türk Daması Şampiyonası, Merkez Katlı Pazar Yeri’nde düzenlenen açılış töreni ile başladı. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, dama sporunun 17 yıldır hem şehirler, hem de ülkeler arasında dostluk köprüleri kurduğunu söyledi. Unutulmaya yüz tutmuş olan dama oyununu canlandırmak ve dünyadaki dama oyuncularını bir araya getirmek maksadıyla yapılan şampiyonaya Türkiye’nin bir çok şehri ile birlikte Kuveyt’ten gelen 140 usta damacının katıldığını belirten Sadi Kurtulan, "17 yıldır yerli ve yabancı binlerce dama ustasını bu organizasyonda misafir ettik. İlçemiz adeta damacıların evi oldu. Bir masanın etrafında zekasını konuşturan yarışmacılarımız hem bu tarihi oyunu yaşattı, hem de bizlerin kültür elçisi oldu. Artık damaya gönül verenlerin yanında Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Recep Altepe’nin de desteği var. Bu destekle birlikte dama daha çok yaygınlaşacak. Çocuklarımızı ekran bağımlılığından kurtararak, sosyalleşmelerine imkan sağlayan bu oyuna birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Türk Daması Federasyonu Başkanı Kemal Demirel ise, 17 yıl önce Mustafakemalpaşa’da yanan dama ateşinin tüm Türkiye’ye yayıldığını belirtti. Açılış programında protokol tarafından damanın yaygınlaştırılmasına yaptıkları katkılardan dolayı sponsorlara plaket verildi. 9 tur üzerinden yapılan ve uluslararası satranç kurallarının uygulandığı şampiyona 3 gün sürecek. Dereceye giren damacılar, 28 Ağustos Pazar günü yapılacak final maçlarının ardından düzenlenecek törenle ödüllendirilecek.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

İnegöl'de Parkta Renkli Anlar! Çocuklar Su Tankeriyle Serinledi

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın