Cumhurbaşkanlığı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun 9 Şubat 2015 tarihli kararının medyadaki bazı iddiaların aksine Cumhurbaşkanlığı Sarayı’yla herhangi bir ilgisinin söz konusu olmadığını duyurdu.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bulunduğu alanın tarihi sit özellikleri taşımadığının daha önce yargı tarafından tespit edilmiş olması hasebiyle Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun son kararının Beştepe’yle herhangi bir ilgisinin bulunmadığı belirtildi. Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı Hizmet Binası’nın yer aldığı alana ilişkin Danıştay 14. Dairesi’nin 22 Mayıs 2014 tarihli kararına dikkati çeken kaynaklar, anılan kararda yerel mahkemenin tarihi sit statüsünün kaldırılmasına ilişkin işlem hakkında verdiği iptal kararının yürütülmesinin durdurulmuş olduğu bilgisine yer verdi.
2014’teki bu kararın gerekçesinde, Beştepe’deki alanın tarihi sit özelliklerini taşımadığının açıkça ifade edildiği de vurgulandı. Açıklamada, bunun ise Cumhurbaşkanlığı Hizmet Binası’nın bulunduğu alanın tarihi sit alanı niteliği taşımadığının yargı kararıyla zaten sabit olduğu anlamına geldiği belirtildi. Dolayısıyla Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun “Tarihi Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları” ilke kararında yer alan “kamu hizmet yapıları” ibarelerinin yürütülmesinin durdurulması hakkında verdiği kararın zaten yargı kararıyla tarihi sit alanı olmadığı açık olan Cumhurbaşkanlığı Hizmet Binası’nı hiçbir şekilde ilgilendirmediği kaydedildi.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

Kaçan Dana Mahalleyi Karıştırdı! Vatandaşlar Kaçacak Yer Aradı

İnegöl’de güvenlik görevlisi 1000 tabloya imza attı

Kurbanlık boğa çıldırdı! 6 kişi seferber oldu

Benzin konulmak istenen motosiklet alev alev yandı

İnegöl’de sokağın durumu evine giden öğrenciyi isyan ettirdi

İnegöl Hayvan Pazarında Gülümseten Pazarlık!

İnegöl’de görüntülenen hareket şaşkına çevirdi

Görenler Şaştı: İnegöl’de Bayram Hazırlığı Böyle Oldu

İnegöl OSB’de fabrikayı alevler sardı! Müdahale sürüyor

Bursa'da kurban pazarında kadın celepler dikkat çekiyor

Butlan kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun dün yayınladığı video gündem oldu



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın