Yemen’de Husilerin, Devlet Başkanlığı Sarayı yakınlarında bulunan bir hava üssünü geçirmesinin ardından Yemen Devlet Başkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi’nin ülkeden kaçtığı iddia edildi.
Yemen’de müttefik ordu birlikleri tarafından desteklenen Husiler, Devlet Başkanlığı Sarayı’na yalnızca 60 kilometre uzaklıkta bulunan El Anad hava üssünün kontrolünü ele geçirdi. Aden’in kuzeyinde bulunan üssün kontrolünü alan Husilerin Aden’e doğru hareket etmesinin ardından Yemen Devlet Başkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi’nin ülkeden kaçtığı iddia edildi.
Hadi destekçilerinden konuyla ilgili açıklama gelmezken, Aden’deki üssün ele geçirilmesinden kısa bir süre sonra başkanlık muhafız alayında bulunan bir kaynak, Hadi’nin başkanlık sarayındaki helikopter ile bilinmeyen bir yere gittiğini kaydetti. Ancak Hadi’nin yardımcısı, Yemenli liderin yalnızca Aden kenti içinde daha güvenli bir alana gönderildiğini belirterek, ülkeyi terk etmek gibi bir fikri olmadığını bildirdi. Yemenli bir tanık ise, başkanlığa ait araç konvoyunun saraydan ayrıldığını ifade etti.
Yemen Devlet Başkanı Hadi, geçtiğimiz hafta 6 devletli körfez ülkeleri işbirliği konseyi ve Arap Ligi’nden askeri yardım talebinde bulunmuştu.
(İHA)
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.
Reklam Alanı
YouTube Videolarımız

3 gün boyunca İnegöl'de herkese ücretsiz olacak

Galatasaray'ın Dünya Yıldızı Victor Osimhen İnegöl Mobilyasını Tercih Etti

İnegöl'de Gören Dönüp Bir Daha Baktı! Sünnet Arabası Yerine Tekne Kullandılar

Buğday tarlalarında yangın! Ekiplerin yoğun çabası sürüyor

İnegöl'de orman yangını! İlk müdahaleyi BUSKİ ekipleri yaptı

Aracın kaputunda görüldü!

YKS’ye Dakikalar Kala Büyük Panik! İnegöl’de Polis Öğrenciyi Sınava Yetiştirdi

İnegöl-Domaniç yolunda görsel şölen

İnegöl’de Korkutan Kaza! Virajı Alamayan Otomobil Takla Attı

İnegöl’de Milli Maç Heyecanı Sabahın İlk Saatlerinde Başladı

5 Yıllık Boşanma Davası Bitti, Davul Zurnayla Kutladı



Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın